4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Köylülerin vazgeçilmez ulaşım aracı

KÖYLÜLERİN VAZGEÇİLMEZ ULAŞIM ARACI

Muş'un Varto ilçesinde kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca köylülerde at sırtında ulaşımlarını sağlıyor.

Kar yağışından dolayı yolu ulaşıma kapalı olan Varto'nun Dağcılar köyünden Birol Gülbey isimli vatandaş, 5 kilometre uzaklıktaki Alabalık köyündeki akrabasının taziyesine at sırtında gitmek zorunda kaldı. İlçeye bağlı birçok köyde köylülerin at sırtında ulaşımlarını sağladığını vurgulayan Birol Gülbey, atların köylülerin en büyük yardımcısı olduğunu belirtti. Birçok köyde at beslendiğini anımsatan Gülbey, yazın yaylaya çıkarken, kışın ise yollar kapandığı için atlarla ulaşımlarını sağladıklarını ifade etti.

Akşam saatlerinde kar yağışından dolayı köy yollarının ulaşıma kapandığını kaydeden Birol Gülbey, yolun açılmasını beklemediğini söyleyerek, "Alabalık köyünde akrabam olan bir yakınım vefat ettiğinden dolayı taziye ziyaretine gitmek zorundaydım. Yollar kapalı ve şu an İl özel idaresi Varto Şantiye şefliği ekipleri dozerle birlikte burada çalışma yapacaklar, ama kar müsaade etmiyor. Kartaldere'ye geçecek olan dozerin fırtınadan dolayı geri gelmesi ihtimali çok yüksektir. İl Özel İdaresi Varto Şantiye Şefliği ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Fakat yolu açtıktan sonra tekrar kar ve fırtına bu yolları kapatıyor. Bende başsağlığına atla gitmek zorunda kaldım" dedi.

Öte yandan İl Özel İdaresi Varto Şantiye şefliği çalışanları Kartaldere köyü yolundaki karla mücadele çalışmalarını kar ve tipinin artması nedeniyle yolu açamadan geri dönmek zorunda kaldı.

KÖYLÜLERİN VAZGEÇİLMEZ ULAŞIM ARACI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 10:35:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 10:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?