3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kozma Dağı geçit vermiyor

Muş'ta etkili olan kar yağışından dolayı yolda mahsur kalan 65 kişi 4 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Muş-Kulp karayolunun 37. kilometresindeki Kozma Dağı mevkiinde etkili olan kar ve tipi yüzünden mahsur kalan 16 araçta bulunan 65 kişi Karayolları Muş Şube Şefliği ekipleri tarafından 4 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı Kozma Dağı mevkiinde ekiplerin sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başladığını belirten Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, kar yağışıyla birlikte ekiplerin seferber olduğunu söyledi. Özellikle Muş-Kulp karayolunda şiddetli yağış ve tipiden dolayı sıkıntılı anlar yaşadıklarını kaydeden Ömeroğlu, Kozma Dağı mevkiinde mahsur kalan 16 aracı kurtardıklarını belirtti.

CENAZEYE KATILMAK İSTEYEN KONVOY MAHSUR KALDI

Fransa'da hayatını kaybeden Hanım Kavşut adlı bir bayanın cenaze törenine katılmak üzere 7 araçla yola çıktıklarını belirten Reşit Çelik isimli yolcu ise “Bir akrabamız Fransa'da vefat etti. Uçakla Muş'a getirildi. Biz de cenaze törenine katılmak üzere 15 araçla yola çıktık. Bazı araçlarımız zincirleri olmadığı için yola devam etmediler. Zaten onlarla yola devam etmedikleri için irtibatımız kesildi. Biz de gidebilen araçlarla yola çıktık ve karayolları ekiplerine bilgi verdik. Şu anda ekipler bizi kurtarmak için buraya ulaştı” diye konuştu
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 21:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?