3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kulp Karayolu'na çığ düştü

Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Muş-Kulp Karayolu’nu yeniden ulaşıma açma çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl asfaltlama çalışmaları yapılarak ulaşıma açılan Muş’u Diyarbakır’a bağlayan Kulp Karayolu’nun 32. kilometresine 55 metre yükseklikten düşen çığ, yolun 500 metrelik kısmını tamamen ulaşıma kapattı.

Kızılağaç Dağı mevkiinde meydana gelen çığ sebebiyle 24 saatten beri ulaşıma kapalı olan Muş-Kulp Karayolu’nun yeniden ulaşıma açılması için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nden de yapılan araç takviyesiyle yol açma çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmaları yerinde takip eden Muş Valisi İbrahim Özçimen, güzel bir çalışma sergilendiğini ve yolun bugün ulaşıma açılacağını söyledi.

Vali İbrahim Özçimen, çok ağır bir kış mevsiminin yaşandığı Muş’ta, Karayolları 113. Şube Şefliği ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekiplerinin çok başarılı çalışma sergilediklerini kaydederek, emeği geçen bütün personeli kutladı.

Yolun ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürmeye çalışan Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, dün akşam saatlerinde aniden bastıran kar ve tipi sebebiyle çalışmalara ara vermek zorunda kaldı. Tipi sebebiyle görüş mesafesinin çalışılamayacak düzeye geldiğini söyleyen ekip yetkilileri, "24 saatten beri aralıksız olarak yola düşen çığı temizlemeye çalışıyoruz. Ancak aniden bastıran tipi geçit vermiyor. Mecburen çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Tipinin dinmesiyle birlikte yol kısa sürede ulaşıma açılacaktır" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 12:45:46
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 11:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?