6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Kurbanlık sevkiyatı sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, bu yıl kurbanlık hayvan sevkıyatında büyük artış yaşandığını belirtti.

Kılıçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Muş'tan, İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlere yoğun şekilde kurban sevkıyatı yapıldığını kaydetti.

Kentten günde yaklaşık 750 civarında büyük ve küçükbaş hayvan sevkıyatının gerçekleştirildiğini ifade eden Kılıçoğlu, şunları kaydetti:

"İl merkezi ve ilçelerimizden günde 50 ile 100 kamyon civarında büyük ve küçükbaş hayvan sevkıyatı yapılıyor. Bu sayı 750'ye tekabül ediyor. Trakya bölgesindeki iller ile İstanbul'un Avrupa yakasına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2010/7 ve 2010/13 sayılı 'Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevkleri genelgeleri' kapsamında, uygun şartları taşıyan kurbanlıkların sevklerine bugünden itibaren başlanacak. Bu tarihten önce kesinlikle sevk işlemi yapılmayacak. İlimiz ve ilçelerimizde dünden beri hayvan sevkıyatlarında yoğunluk başladı. Besicilerimiz hayvanlarını genellikle İstanbul'un Avrupa yakasına, Bursa ve civarındaki illere götürüyor."

İl merkezi ve ilçelerden hayvan sevklerinin aksamaması için, Bayram bitinceye kadar nöbetçi hekim uygulaması başlattıklarını kaydeden Kılıçoğlu, sevk kurallarına uygun bir şekilde kurbanlık hayvanlarının gideceği yerlere ulaştırılması çaba gösterdiklerini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2012 Çarşamba 13:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?