3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kursiyerlerden kan bağışı

BAYAN KURSİYERLERDEN KAN BAĞIŞI

Muş Halk Eğitimi Merkezi'nde devam eden kurslarda eğitim gören bayan kursiyerler, Kızılay Muş Şubesi tarafından başlatılan 'Kan Bağışı Kampanyası'na destek verdiler.

Kan bağışı kampanyasında Türkiye birincisi olan Kızılay Muş Şube Başkanlığı kan alım kampanyasına devam ediyor. Düzenli olarak il genelinde kampanya düzenleyen Kızılay Başkanlığı, Halk Eğitimi Merkezi'nde iki günlük kampanya başlattı. Başlatılan kampanyaya Halk Eğitimi Merkezi'nde devam eden kurslarda eğitim gören bayan kursiyerler, kan vermek için adeta birbirleriyle yarıştılar. 2009 yılı ilk 6 ayında kan alımında Türkiye birincisi olduklarını ifade eden Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, özellikle Muş'taki gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Kendilerine verilen kotayı yüzde 300,62 gibi bir rakamla geçtiklerini vurgulayan Cengiz Koç, bu rakamı daha da yukarılara çıkaracaklarını söyledi. 18-25 yaş arası erkeklerin kan bağışı kampanyasına ilgi gösterdiğini dile getiren Koç, genç bayanların da ilgi göstermesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek; "Düzenli olarak Muş'ta gerçekleştirdiğimiz kan alım kampanyalarımızın ikinci bir ayağı olan Halk Eğitimi Merkezi'mizde özellikle bayan kursiyerlerimize yönelik kan alım kampanyası başlattık. Bizi mutlu kılan en önemli olgu 18-25 yaş arası gençlerimizin bu işe çok ilgili olması, çok duyarlı olması ve kampanyalarımıza inanılmaz destek vermesi. Bizim en büyük problemimiz yereldeki bayanlarımızın bu olguyla yeni yeni tanışması. Erkekleri bu olguya alıştırdık, genç bayanlarımız da hevesle gönüllü kan bağışı kampanyasına katkı sağlıyorlar. Bu da Muş'un kan alım kampanyasında neden Türkiye birincisi olduğunu gösteriyor. Geçen yıl belirlenen kotayı yüzde 300,62 ile aşarak Türkiye birincisi olmuştur. Bugün de Halk Eğitimi Merkezi'mizde başta müdürümüz olmak üzere bütün personeli ile birlikte kan alım kampanyasına katkı sağladılar. Bu kampanya iki gün devam edecek. Gençlerin bu tür kampanyalara destek vermesi bizleri mutlu ediyor. Türkiye genelinde her alanda sonuncu olmamız bizi fazlasıyla rahatsız ediyor ama Muş gibi küçük bir şehirde kan alım kampanyasına Türkiye birincisi olması bizi mutlu ediyor. Bunu daha da ileriye taşıyacağız" dedi.

Kan vermenin çok önemli olduğunu söyleyen Melike Güler isimli bayan kursiyer ise, herkesi kan vermeye davet ederek; "Böyle bir kampanyaya katılmak güzel bir olgu. Kızılay'ımızın kan bağışı kampanyasında Türkiye birincisi olması çok güzel bir gelişme. Vereceğimiz kanla bir insanın hayatının kurtulması bizim için çok önemli. Hayat kurtarmak için kan veriyoruz. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Bugün öğlen saatlerinde başlayan kan bağışı kampanyasında bir saat içerisinde yaklaşık 30 ünite kan toplandığı ve kampanya sonuna kadar bu rakamın 100'ü bulacağının beklendiği bildirildi.

BAYAN KURSİYERLERDEN KAN BAĞIŞI
BAYAN KURSİYERLERDEN KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 14:06:00
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 14:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?