7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Kurtlar sürüye saldırdı

Muş’ta 700 koyundan oluşan sürüye saldıran kurtlar çok sayıda koyunu telef ederken, 100’ü aşkın koyunu da yaraladı.

Alınan bilgilere göre, merkeze bağlı Elçiler köyülerine ait koyun sürüsünü meraya götüren Refik Uçurum isimli çoban, gecenin ilerleyen saatlerinde uykuya daldı. Uyandığında koyunları göremeyen çoban, çevrede yaptığı araştırmada koyunların kaçıştığını fark etti.

Koyunların içerisinde kurtların olduğunu fark eden Refik Uçurum’un uğraşları sonucu kurtlar bölgeden uzaklaştı. Çobanın haber vermesi üzerine meraya giden köylüler, yaptıkları aramada 150 dolayında koyunun telef olduğunu gördü. Yaralı ve sağ koyunları hemen köye getiren köylüler, yarası ağır olan koyunları ise kesti.

Gece yorgun olduğu için uykuya daldığını belirten Refik Uçurum; “Uyandığımda koyunları göremeyince aramaya başladım. Biraz ilerledikten sonra 17 tane kurdun koyunlara saldırdığını gördüm. Kurtlar 150 koyunu telef etti. Kurtlardan korkan koyunların bir kısmı uçurumdan yuvarlanıp telef olmuştu. Telefonumun şarjı bittiği köylüleri arayamadım. Ben de yüksek bir yerde köylülere seslendim ve yardıma geldiler” dedi.

Borca aldıkları koyunlardan 9 tanesinin kurt saldırısında telef olduğunu, 10 dolayında da yaralandığını ifade eden Sebrullah Toplu isimli köylü ise; “Bizim hayvancılıktan başka bir gelirimiz yok. Koyunların borcunu henüz verememiştik. 60 koyundan 25 tane sağlam kaldı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, çok mağdur durumdayız” diye konuştu.

200 Koyunu borca aldığını dile getiren Kerem Toplu da, bunlardan 100’ünün telef olduğunu ve çok mağdur olduğunu kaydetti. 20 nüfusu olduğunu vurgulayan Kerem Toplu, tek geçim kaynaklarının bu hayvanlar olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2012 Perşembe 15:09:50
Güncelleme :30 Ağustos 2012 Perşembe 15:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?