4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kutlu Doğum Haftası'nda örnek hizmet

Muş'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında indirim yapan ve bedava hizmet veren esnaf kutlamalara destek vererek, örnek bir uygulamayı gerçekleştirdi.

Şehir merkezinde sefer yapan dolmuşlar ücret almadan gün boyu vatandaşları taşırken, çaycılar bedava çay dağıttı, berberler de ücretsiz tıraş yaptı.

Muş'ta, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle yapılan uygulama vatandaşa yaradı. İl Müftülüğü'nün bir hafta süre ile yaptığı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Muşlu esnaflar da destek olunca şehirde bir gün bedava yaşam sürüldü. Muş'ta Şehir-İstasyon, Şehir-Çiftlik ve Şehir- şeker fabrikası arasında çalışan şehir içi dolmuşlar, Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü sebebiyle yolculardan taşıma ücreti almadı. İl Müftülüğü ile görüşerek Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bedava yolcu taşıyacaklarını bildiren dolmuşçuların aldığı karar, vatandaşların yüzünü güldürdü. Sürekli olarak birbirleriyle yolcu kapma yarışında olan dolmuşçular, bedava yolcu uygulaması sebebiyle rekabetsiz bir gün geçirirken, dolmuşlarda yaşanan yoğunluk dikkatleri çekti.

Şehirde yaşanan indirimlerin güzel bir uygulama olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, İslam dini açısından oldukça önemli olan Kutlu Doğum Haftası'nda kutlamalara destek veren esnafı tebrik ettiklerini söyledi. Bu uygulamanın bir gün de olsa güzel olduğunu belirten vatandaşlar, indirimin en çok vatandaşa yaradığını kaydetti.

Muş İl Müftüsü Dursun Ali Şeker ise esnafların yaptıkları indirimlerden ötürü memnun olduklarını belirterek, "Kutlamalar çerçevesinde halkın teveccühünü görüyoruz. Bugün şehir içi dolmuşların gün boyu ücretsiz yolcu taşıması yapıyor. Şehirlerarası otobüs firmaları indirimli yolcu taşıması yapıyorlar. Sanayi esnafı yaptığı hizmetlerde indirim yapması, çay ocaklarının bedava çay dağıtması ve berberlerin bedava tıraş yapması gibi çeşitli faaliyetler var. Esnaflarımızda kutlu doğum haftasına önemli bir destek veriyor. Hazreti Muhammed'in hepimizin peygamberi olması sebebiyle herkes ona sahip çıkıyor ve bizleri bir araya getiriyor, birliğimizi sağlıyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?