7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Leylekler geldi!

Muş'ta uzun ve yağışlı geçen kış mevsiminin ardından baharın müjdecisi leylekler yeniden geldi. Yuvaları kardan kapanan leyleklerin yardımına koşan Güneyik köylüleri, yuvaları temizledi.

Korkut ilçesine bağlı Güneyik köyünde yaz mevsimini geçiren onlarca leylek, Mart ayına girilmesiyle birlikte yeniden bölgeye geldi. Her yıl Korkut'un köylerinde konaklayan leyleklerin gelişiyle birlikte köylüler de sevimli misafirlerini ağırlamak için çalışmalara başladı. Kış mevsiminde fırtına ve yağışlar sebebiyle tahrip olan leylek yuvalarını onararak hazır hale getirmeye çalışan Güneyik köylüleri örnek bir davranış sergiliyorlar.

Leylek yuvalarında yaklaşık 1 metre kar olduğunu söyleyen Burhan Sabak isimli vatandaş, köylülerin leylek yuvalarını temizlediğini söyledi. Geçen yıla oranla leyleklerin geç geldiğini ifade eden Burhan Sabak, leyleklerin yuvalarındaki karları temizlediklerini ve leylekler için yuvaya balık bıraktıklarını belirtti.

Köylerinde yaklaşık 50 tane leylek yuvası bulunduğunu söyleyen Muhiyettin Karadağlı ise, "Baharın müjdecisi olarak gördüğümüz leylekler köyümüze geldi ama yuvaları kardan kapalı olduğu için nehir kıyılarına gittiler. Biz de onların köyümüze tekrar gelmesi için yuvalarındaki karları temizliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 17:00:14
Güncelleme :13 Mart 2012 Salı 16:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?