9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Linda tam tamına 1 ton!

Muş'un Varto ilçe merkezinde yetiştirilen 1 ton 100 kilogram ağırlığındaki tosun, görenlerin şaşkın bakışları arasında lahmacun yapımında kullanılmak üzere 8 bin 500 TL'ye satıldı.

İlçenin Alagöz Mahallesi'nde besicilik yapan Ahmet Altun, 2 yıl önce satın alarak besiye koyduğu 'Linda' isimli tosunu satmak için ilçe merkezine getirdi. Yapılan sıkı pazarlık sonucu tosun, eti lahmacun yapımında kullanılmak üzere Aydın Durmuş'a 8 bin 500 liraya satıldı.

Eti lahmacun yapımında kullanılmak üzere kesimhaneye gönderilen tosunla ilgili bilgi veren besicisi Ahmet Altun, "Bu hayvanı daha küçükken 3 bin TL'ye satın aldım. 2 yıl içerde besledim. Ancak arpa ve diğer maliyetler çok pahalanınca gücüm kalmadı. 'Linda' çok fazla yem tüketince bana çok masrafı olmaya başladı. O yüzden sarmak zorunda kaldım. Aydın Lahmacun sahibi Aydın Durmuş'un pazarlığı sonucunda kendisine 8 bin 500 TL'ye sattım. Bu hayvanın net 500 kilo eti vardır. Bu tahminim doğru çıkarsa tosunun ciğerini ben yiyeceğim" dedi.

Aydın Durmuş ise, aldığı tosunun sırtına firmasının adını yazdırıp kamyonetle ilçe merkezinde tur attırdıktan sonra iş yerinin önüne götürdü. Dev tosuna burada da ilgi büyük oldu. Hayvan yüzünden meraklı vatandaşlardan dolayı caddede trafik akışı bile aksadı. Durmuş, "Bu aldığım tosunun etini lahmacun yapımında kullanacağım. Müşterilerime nasıl et kullandığımı göstermek istedim. Bu tosunun gerçek kilosunu tespit edene hayvanın ciğerini hediye edeceğim. Bu nedenle besicisi tarafından iki yıldır beslenen bu tosunun kesimi bize nasip oldu. Tosunu götürüp keseceğim. Müşterilerime lahmacunun daha lezzetli olması için çalışacağım" diye konuştu.

TOSUNUN NET ET KİLOSUNU BİLEN ÇIKMADI

Kesimhaneye götürülen ve canlı ağırlığı bin 100 kilo atan tosunun sade eti ise 515 kilo olarak çıktı. Hayvanın kilosunu tam olarak tahmin eden vatandaş çıkmadığı için ciğeri de sahibine kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 16:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?