4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Lodos 5 minareyi yıktı

MUŞ'TA FIRTINA

Muş'ta, gece yarısı etkili olan lodos maddi hasara yol açtı. Fırtınadan dolayı beş caminin minaresi yıkılırken yüzlerce ev ve işyerinin çatısı uçtu. Beş ilçe ve çok sayıda köye elektrik verilemiyor.

Dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Saat 23:00 sıralarında şiddetini artıran fırtına, şehir merkezinde çok sayıda ev ve işyerinin çatısını uçurdu. Elektrik direklerinin de yıkıldığı Muş'ta, Varto, Korkut, Hasköy, Bulanık, Malazgirt ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köylere elektrik verilemiyor.

Öte yandan meydana gelen fırtınadan dolayı beş caminin minaresi yıkıldı. Yeşilyurt Mahallesi'nde Beraat Camii'nin minaresi sekiz kişinin kaldığı evin üzerine düştü. Evin büyük bölümü çökerken olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay anında evde olduklarını belirten Zübeyir Yıldırım, geceyi komşularında geçirdiklerini söyledi.

Esma Yıldırım ise büyük bir gürültüyle irkildiklerini ve can havliyle dışarı çıktıklarını ifade etti. Olay anında annesinin baygınlık geçirdiğini anlatan Esma Yıldırım, şöyle konuştu: "Fırtına etkisini artırınca babam evden çıkmamızı söyledi ama biz çıkmadık. Gecenin ilerleyen saatlerinde büyük bir gürültüyle irkildik. Evimizin yakınında bulunan caminin minaresi evin üzerine yıkıldı. Annem olay anında bayıldı. Babam ve kardeşlerimle birlikte annemi de alarak dışarı çıktık."

TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel de, enerji nakil hatlarının büyük zarar gördüğünü, maddi zararın büyük olduğunu belirtti. Şu an beş ilçe ve köylerine elektrik veremediklerini söyleyen Karagüzel, şunları söyledi: "Etkili olan fırtınadan dolayı enerji nakil hatlarımızda büyük zarar meydana geldi. Şu ana kadar 50 elektrik direğinin yıkıldığını tespit ettik. Henüz köylere girebilmiş değiliz. Muhtemelen köylerde de elektrik direkleri yıkılmış durumda. Elektrik kablolarımız yerde olduğu için elektrik veremiyoruz. Tamamen güvenli hale getirdikten sonra elektrik vermeye başlayacağız."

Belediye Başkanvekili Rifat Özen de Muş'ta büyük bir afet meydana geldiğini belirterek "Fırtınadan dolayı 500 dolayında ev ve işyerinin çatısı uçtu. Birçok cami minaresi yıkılmış durumda. Ekiplerimiz gece yarısından bu yana seferber oldu. Yola düşen çatıları temizleyip yolu ulaşıma açmaya çalışıyoruz" dedi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş da, büyük maddi hasarın oluştuğunu ve şu an hasar tespiti yapmaya çalıştıklarını söyledi. Net bir rakam veremeyeceklerini ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından açıklama yapacaklarını anlattı.

Fırtınadan dolayı merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi Beraat Camii, Medine Camii, Kale Camii, Ağaçlık Köyü Camii, Sanayi Camii'nin minareleri yıkıldı. Hasköy ilçesinde halı sahanın çatısı çöktü.

MUŞ'TA FIRTINA
MUŞ'TA FIRTINA
MUŞ'TA FIRTINA
MUŞ'TA FIRTINA
MUŞ'TA FIRTINA
MUŞ'TA FIRTINA
MUŞ'TA FIRTINA
MUŞ'TA FIRTINA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 12:48:03
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 00:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan erol IP: 88.227.38.xxx Tarih : 4.01.2010 20:56:26

işte muşun hali halı sahayı ne hale getirdi