9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Mahsur kalan 20 araç kurtarıldı

MUŞ'TA MAHSUR KALAN 20 ARAÇ KURTARILDI

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri kapanan köy yollarının büyük kısmını ulaşıma açarken, Muş-Kulp karayolunda mahsur kalan yaklaşık 20 araç Karayolları 113. Muş Şube Şefliği tarafından kurtarıldı.

Muş'ta yol açma çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, Bingöl il sınırına kadar yolu ulaşıma açtı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür ile birlikte Varto'ya bağlı köylerde yapılan karla mücadele çalışmalarını inceleyen Vali Vekili Okan Leblebicier, 3 gün boyunca ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kapanan köy ve mezra yollarını ulaşıma açtıklarını söyledi. Çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Leblebicier, Varto'nun Ocaklı köyüne

bağlı Karataş mezrasında yol açma çalışmalarını tamamladıklarını da kaydetti.

Leblebicier, "İl Özel İdaresi'ne ait karla mücadele ekiplerimiz kapalı durumda bulunan köy ve mezralarımıza ulaşımı sağlamak için yoğun çalışmalarına devam ediyorlar. Son yağan kardan 60 köy ve çok sayıda mezra yolu ulaşıma kapanmıştı. Ekiplerimizin yaptığı yoğun çalışma sonucu 3 günlük kısa bir süre içerisinde köylerimize ve çok sayıda mezralarımıza ulaşımı sağladık. Gördüğünüz gibi Varto'nun Ocaklı köyüne bağlı Karataş mezrasında yol açma çalışmaları tamamlandı. Şu anda Varto'da 3 ayrı yerde 3 ekiple yol

açma çalışması yapıyoruz" dedi.

Fırtınanın etkisi ile kar kalınlığının 1 metreye kadar yükseldiğini vurgulayan Leblebicier, yolların engebeli olması nedeniyle çalışma yapılmadığı takdirde köylere ulaşım sağlanamayacağını kaydetti. En son mezraya kadar çalışma yaptıklarını belirten Leblebicier, "Köylerimizde ve mezralarımızda kaç tane vatandaşımız olursa olsun biz hepsine hizmet etmek zorundayız. Görevimizin bilinci ile dur durak bilmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Muş merkezde de yapılan yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Leblebicier, Ziyaret mezrası ve Üçevler grup köy yollarında iki ayrı ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Üçevler grup köy yollarında yapılan yol açma çalışmalarını zor şartlar altında yaptıklarını belirten Leblebicier, ulaşabildikleri yere kadar ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Öte yandan, Muş-Kulp karayolunda mahsur kalan yaklaşık 20 araç, Karayolları 113. Muş Şube Şefliği tarafından kurtarıldı. Muş-Kulp karayolunun 40. kilometresindeki Kozma Dağı mevkisinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, Karayolları 113. Şube Şefliği'ni arayarak yardım istedi. Bölgeye sevk edilen iş makinelerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

MUŞ'TA MAHSUR KALAN 20 ARAÇ KURTARILDI
MUŞ'TA MAHSUR KALAN 20 ARAÇ KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 12:45:05
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 22:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?