9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Mahsur kalanlar kurtarıldı

MUŞ'TA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Muş'ta kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan, birinde 14, diğerinde 17 yolcunun bulunduğu 2 minibüs kurtarıldı. Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Muş-Kulp kara yolu ise yeniden ulaşıma açıldı.

Merkeze bağlı Gümüşali köyü mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan Naim Özen yönetimindeki 49 J 1006 plakalı yolcu minibüsü, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Karla mücadele ekiplerinin 3 saatlik çalışmasının ardından yol ulaşıma açıldı.

Arabanın şarampole düşmesinden dolayı mahsur kaldıklarını dile getiren minibüs sürücüsü Naim Özen, 4 saattir kurtarılmayı beklediklerini ifade ederek, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmanın ardından kurtarıldıklarını söyledi.

Yaklaşık 5,5 saattir yolda mahsur kalan 14 yolcu, minibüsle Mescitli köyüne hareket etti.

EKİBE SALDIRMAYA KALKIŞTILAR

Öte yandan, merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Gündoğan köyüne giden Mahfuz Tanrıkulu yönetimindeki 12 AS 677 plakalı yolcu minibüsü, Elçiler köyü mevkiinde mahsur kaldı. İl Özel İdaresi ekipleri, yaklaşık 7 saat sonra, yolda mahsur kalan 2'si bebek 17 yolcuyu kurtardı. Bu arada, karla mücadele ekiplerinin geç geldiğini öne süren bazı yolcularla karla mücadele ekipleri arasında tartışma yaşandı. Ekiplere küfür ve hakaret eden yolcularla ekipler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Tartışmanın ardından İl

Özel İdaresi ekipleri, minibüsü mahsur kaldığı yerden çıkararak köye kadar eşlik etti.

Muş-Kulp kara yolunun 20. kilometresine düşen çığ nedeni ile yolda kalan 2 ambulans ve bir ticari minibüs, Karayolları 113. Muş Şube Şefliği ekipleri tarafından yapılan çalışmanın ardından yollarına devam ettiler.

Hafta başından beri etkili olan kar yağışı nedeni ile çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, Muş-Kulp kara yoluna çığ düşmesi nedeni ile mahsur kalan araçları kurtardılar. Yola çığ düştüğü ihbarını alan ekipler saatler süren çalışmanın ardından çığ düşen bölgenin diğer tarafında kalan araçların yolunu açarak, bölgede yol açma ve genişletme çalışmalarına devam ediyorlar.

Karayolları 113. Şube Şefliği'nde çalışan Abdurrezak Uslu, ekiplerin gece gündüz demeden sürekli olarak çalıştıklarını kaydederek, vatandaşların yolda mahsur kalmaması için yolu 24 saat açık tutmaya çalıştıklarını söyledi. Uslu, "Yol heyelan ve çığ bölgesinde olmasına rağmen biz yolu 24 saat açık tutmak için çalışıyoruz. Ekiplerimiz sadece yakıt ikmali yapmak için merkeze geliyorlar. Günün bütün kısmı burada karla mücadele çalışması yapılıyor" dedi.

Muş'tan Diyarbakır'a sevk edilen hastaları götürüp Muş'a dönen ambulanslar çığ bölgesinde Karayolları tarafından yapılan yol açma çalışmasından sonra Muş merkeze hareket etti.

MUŞ'TA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
MUŞ'TA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
MUŞ'TA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
MUŞ'TA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
MUŞ'TA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
MUŞ'TA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 00:38:04
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 12:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?