26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Malazgirt için şans

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın talimatlarıyla bakanlıktan gelen bir heyet, Muş'un Malazgirt ilçesinin tarım aletleri pazar ve üretim merkezi olması konusunda inceleme ve çalışma başlattı. 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Malazgirt ilçesine gönderilen heyet, ilçede kısıtlı imkanlarla tarım aletleri üretimi yapan girişimcilerle görüşerek çeşitli incelemelerde bulundu. 

Tarsan, Ataksan, Aktif tarım ve Akar firmaları yetkilileri ile görüşen heyet üyeleri Malazgirt'te tarım aletlerinin daha gelişmiş ve daha yüksek kapasiteli bir şekilde üretilmesi için neler yapılabileceği konusunda çalışma yaptı. 

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Malazgirt'te yapılan incelemelerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Vali Bektaş, "Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, Malazgirt'teki sanayicilerimize bir söz vermiş ve ilçede üretimi yapılan tarım makineleri için sanayi sitesi yapılacağını söylemişti. Bu çerçevede Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın üst düzey idarecileri buraya geldi. Bu ziyaret ilimizde iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Muş'taki sanayiciler ve iş adamları ile bir araya gelen heyet bilgi alış-verişinde bulunduktan sonra Malazgirt'te incelemelerde bulundu. Malazgirt'te bir potansiyel olduğu gerçekten fark edildi. Bu konuda sanayicilerimiz de, bizler de oldukça istekliyiz. Hedefimiz Malazgirt'i bölgenin tarım aletleri üretiminin imalat ve pazar yeri haline getirmektir. Bunun getirisinin çok büyük olacağını düşünüyoruz. Buranın ekonomik anlamda gelişmesini sağlamak için böyle bir adım atıldı ve çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

Küçük Sanatlar ve Sanayi Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım ise yaptığı açıklamada, iyi bir potansiyel gördüklerini söyledi. Yıldırım, "Malazgirt'te yaptığımız incelemeler neticesinde tarım makineleri konusunda ciddi bir potansiyel olduğunu gördük. Ancak imalathanelerin çok sağlıksız koşullarda olduğunu tespit ettik. Öncelikle bu sağlıksız koşulların, bu sanayici kardeşlerimizin dertlerine çözüm bulunması gerekiyor. Daha sonra yerle ilgili problemlerin çözülmesi ve ardından diğer sorunları çözüme kavuşturmak gerekir" şeklinde konuştu. 

Malazgirt'te yapılan incelemelere Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Küçük Sanatlar ve Sanayi Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kurter, KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezleri Koordine Daire Başkanı Ahmet Alperen, Uzman Girişimciliği Geliştirme Müdürlüğünden Uhuvvet Üncü, Türk Patent Enstitüsü Daire Başkanı Naim Uğur, Milli Prodüktive Merkezi Teknik Müşaviri Mustafa Kemal Akgül, Kredi Garanti Fonu İstihbarat ve Mali Tahlil Müdürü Haldun Özferendeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim ile sanayici ve işadamları katıldı. 

Malazgirt'te incelemelerde bulunan heyet daha sonra uçakla Ankara'ya gitmek üzere karayolu ile Van'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 12:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?