4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Meclis Başkanı Arınç, Muş'ta

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile Muş’a gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, Muş Valiliği, Muş Belediyesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret etti. Muş Belediyesi’ni ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Arınç, zina tartışması ile değerlendirmelerde bulundu. Arınç, "Zina konusu yerli yersiz biçimde tartışılıyor. Hukuki olmaktan çıkıp başka zeminlerde tartışılıyor. TBMM en doğrusunu ve en isabetlisini yapacaktır" dedi.


Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in oğlunun düğün merasimine davet edilip edilmedikleri sorusu üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımız bendenizi bu düğün merasimine davet ettiler" diye konuşan Arınç, "Neden katılmadınız ?’ sorusuna ise "Sen mi hesabını tutuyorsun? Neden soruyorsun?" şeklinde cevap verdi.


Yerel Yönetimler Yasası’nın çıkarılması ile önemli bir adımını atılacağını da kaydeden Arınç, "Yerel Yönetimler Yasası’nın çıkarılması ile yerel yönetimlerin idarecileri ve Meclisi karar verecektir. Dolayısıyla Ankara’dan imza beklemeye, karar beklemeye, Ankara’da bakanlıkların kapısını aşındırarak onlardan imkan istemeye gerek kalmayacak. Biz halkımıza ve onların seçtikleri siyasetçilere güveniyoruz. Dolayısıyla Ankara yetkilerini yerel yönetimlere veriyor. Bunun alkışlanması lazım, desteklenmesi lazım" dedi.


Geceyi Muş’ta geçirecek olan Arınç, yarın Bingöl’e geçerek Bingöl’de TBMM tarafından yaptırılan Fen Lisesi ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan viyadüğün açılışını yapacak.

MUŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2004 Pazartesi 11:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?