26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Meşhur Muş üzümüne ragbet

Geçmişi Selçuklular dönemine kadar dayanan ve şehri çevreleyen tepelerdeki bağlarda yetiştirilen Muş üzümü, büyük rağbet görüyor.


Muş'ta geçmiş yıllarda sürdürülen 'Bağcılık projesi' ile sayısı artan bağlarda yetiştirilen üzüm, pazarlarda en çok ilgi gören meyve konumuna geldi. Mongok, İncebel, Mehmetcan, Kale ve Pamukluk bağlarında yetiştirilen ve ağustos ayının sonlarında piyasaya çıkan Muş üzümü, yaklaşık 2 ay süreyle pazarlardaki yerini alıyor. Pazarda normal üzümün kilogramı 1 YTL'den satılırken, Muş üzümü ise 2 YTL'den alıcı buluyor.


Muş üzümü fiyatının diğer üzümlere oranla daha pahalı olduğunu söyleyen Serdal Bulduk isimli satıcı, bu üzümün sipariş üzerine satıldığını da söyledi. Bulduk, Muş üzümünün tezgaha iner inmez alıcı bulduğunu belirterek, "Muş üzümüne her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça fazla bir rağbet var. Muş üzümü normal üzümlerden iki kat daha pahalı olmasına rağmen kapışılıyor. Günde yaklaşık 100 kilogram üzüm satıyorum. Şu anda üzüm olsa günde 300 kilogram da satabiliriz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:16:36
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 16:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?