4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

METEF'e büyük ilgi

METEF'E BÜYÜK İLGİ

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki METEF açılışı için düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, daire müdürleri, esnaflar, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Düzenlenen fuarda Hasköy, Korkut ve Varto ilçeleri ile merkezdeki mesleki liselerde eğitim gören öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları ürünlerle ve ilde faaliyet yürüten sanayicilerin hazırladıkları mamuller tanıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan fuarın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, mesleki eğitimin önemine değindi.

Türkiye'de her iş arayan üç kişiden birinin mesleki yeterliliğe sahip olmadığını ifade eden İlhami Bayraktar, sanayinin de ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücünü bulamadığını belirtti. Sanayide sektöründe çalışmayı hedefleyenler için meslek liselerinin önemli bir seçenek olduğunu söyleyen Bayraktar; "Ancak kamuoyunda hiçbir yere giremeyenlerin okulu imajını kıramayan meslek liseleri öğrencilerinin tercihleri arasında pekte fazla yer almıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim ve Öğretimin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında, meslek liselerini yeniden yapılandırmaya çalışmıştır. Genel lise mezunlarının üniversiteye giriş oranları yüzde 2 civarındadır. Geriye kalan yüzde 98 vasıfsız bir şekilde kahve köşelerinde çürümektedirler. Bu durumda meslek lisesi mezunlarının avantajı bir kat daha artmaktadır" dedi.

Meslek liseleriyle işsizliğin azalacağını ifade eden Vali Erdoğan Bektaş ise; "Mesleki teknik eğitim alanında çocuklarımızın yıl boyunca yaptıkları çalışmaları METEF adı altında izleyeceğiz. Gerçekten mesleki eğitime çok önem veriyoruz. Muş'ta 2 yıldır çalışıyorum ve inanın ki her an mesleki eğitimi nasıl daha iyi durumlara getirebiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü sokakta lise mezunu kime sorarsanız sorun eğer işi yoksa mutlaka düz lise mezunudur. Meslek liselerinden mezun olanlar mutlaka iş bulabiliyorlar. En azından düz lise mezunlarından çok daha avantajlı şartlarda iş bulabiliyorlar. İşsizlik bizim başımızın belası. Bunun çaresi de yetişmiş eleman, yetişmiş ara elemana sahip olmak. Bunun da yolu mesleki eğitimden geçiyor. O mantıklar, o anlayışla biz tüm gücümüzle mesleki eğitimi güçlendirmeye, geliştirmeye çalıştık ve yüzde 60'ın üzerine çıkardık. Bu gerçekten çok önemli bir olaydır. Bizim geçen sene meslek liselerine aldığımız çocuklarımız bu sene 2. yılı okuyorlar. Bunlar dördüncü sınıfa geldiklerinde bu oranın yüzde 65'lere, 70'lere ulaşmasını umuyoruz. Makus talihimizin, fukaralığımızın, sosyoekonomik gelişmişlikteki geri kalmışlığımızı yenmemizin başka yolu yoktur. Bir bölgeye sanayi yatırımlarının gelmemesinin en büyük nedenlerinden biri yetişmiş insan gücünün bulunmayışı. Sanayicilerimize, atölyelerimize lazım olan yetişmiş insan gücünü okullarımızda yetiştirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler, Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Fuarı'nda açılan stantları gezerek yapılan ürünler hakkında bilgiler aldılar.

METEF'E BÜYÜK İLGİ
METEF'E BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 18:15:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 18:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?