3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Minibüs garajında yangın!

MUŞ'TA KORKUTAN YANGIN

Muş'ta 50 yıllık minibüs garajında çıkan yangın korku dolu anlar yaşatırken, 20 dükkanın çatısı tamamen yandı. Alevlere müdahale eden 3 itfaiye eri de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Ağaoğlu Pasajı'nın arka kısmında bulunan yaklaşık 50 yıllık minibüs garajında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Olay yerine çağrılan itfaiye yangına hemen müdahale ederken, kısa sürede büyüyen alevler ekiplere zor anlar yaşattı. Muş Belediyesi'ne ait 10 itfaiye aracının müdahale ettiği yangının söndürülmesi zaman alınca dükkan sahipleri ve ekipler arasında sert tartışmalar yaşandı. İş makinelerinin de müdahale ettiği yangın, yaklaşık bir saat sonra kontrol altına alınabildi. Çıkan yangında sac isabet eden İsmet Kaynar, Muharrem Ağaoğlu ve Fahrettin Tunç isimli itfaiye erleri de yaralandı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan itfaiye erleri belediyeye ait araçlarla Muş Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Olay yerine gelen Belediye Başkanı Necmettin Dede, vatandaşın itfaiye ekiplerine tepki göstermesinin yersiz olduğunu söyledi. Yangının çıktığı yerdeki sokakların bazı esnaf tarafından işgal edilmesi nedeniyle araçların sokaklara giremediğini belirten Başkan Necmettin Dede, ayrıca hiçbir dükkanda yangın söndürme tüpünün bulunmadığını kaydetti. İtfaiye ekiplerinin haber alır almaz yangına müdahale ettiğini dile getiren Başkan Dede, "Elimizde haber merkezine yapılan ihbarın zamanı belli. Kesinlikle ekiplerimiz yangına zamanında müdahale etmiş ve ellerinden gelen tüm çabayı sarf etmiştir. Yangının çıktığı alan minibüs garajıdır. Burada çok sayıda araç olmasına rağmen garaj hemen boşaltılmış ve ekiplerimiz müdahale etmiştir. Ayrıca burada bazı sokaklar esnaf tarafından işgal edilmiş. Hal böyle olunca da itfaiye araçları bu sokaklara giriş yapamamıştır. Vatandaşlar ekiplerime tepki gösteriyor. Sokakları işgal eden esnafa neden kimse tepki göstermiyor? Bu esnafımızın hiçbirinde yangın söndürme tüpü bulunmuyor. Oysa yangın söndürme tüpü bulunsaydı en azından yangın bu kadar büyümezdi. Biz gerekli zamanında müdahale ettik ve 1 saat süren çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebini araştırıyoruz" dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Erdoğan Bektaş, yangınla ilgili Belediye Başkanı'ndan bilgi aldı. Vali Bektaş, "Hiçbir kurala uygun olmayan yapılaşmalar var ve hiçbir risk gözetilmeden yapılan hareketler var. Belki çok daha büyük olaylar olacakken olmuyor. Yangın dükkanların içerisine sıçramamış, sadece çatılar yanmış. Ekipler zamanında müdahale etmiş ve çatıları söndürmüş. Yangın çok daha büyüyebilir ve bu gördüğünüz alan tamamen yanabilirdi.

Öncelikle her arkadaşımızın kendi tedbirini kendisinin alması lazım. İmar ve inşaatın kuralları vardır. Kurallara uymazsak böyle sonuçlarla hep karşılaşırız. Allah'a şükür büyük bir sıkıntı olmadı. Cana gelen bir şey yok, mallara gelen ciddi bir şey yok. Bu zararlar telafi edilir. Kendi gücüyle işin içinden çıkamayacak arkadaş varsa onlara da valilik olarak biz yardımcı olmaya çalışırız. Ama yapılarımızı, yapılanmamızı kurallara göre geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Öte yandan yangında yaralanan itfaiye erlerinin ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildikleri belirtilirken, yangınla ilgili soruşturmanın da başlatıldığı bildirildi.

MUŞ'TA KORKUTAN YANGIN
MUŞ'TA KORKUTAN YANGIN
MUŞ'TA KORKUTAN YANGIN
MUŞ'TA KORKUTAN YANGIN
MUŞ'TA KORKUTAN YANGIN
MUŞ'TA KORKUTAN YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 14:33:03
Güncelleme :10 Ağustos 2010 Salı 16:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?