3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

MŞÜ'ye 5 bin kişilik cami

MŞÜ KAMPUS ALANINA 5 BİN KİŞİLİK CAMİ YAPILIYOR

Muş'a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı teknik heyeti, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampus alanına yapılacak cami için incelemelerde bulundular.

Müftü Dursun Ali Şeker, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli Jeoloji Mühendisi Hidayet Kacur ve Makine Teknisyeni Lütfi Ekici ile ilk olarak makamında görüşen MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, camiinin 2 katlı ve 5 bin kişilik olmasını istediklerini söyledi. 18 Şubat 2010 tarihinde kabul edilen camii projelerini inceleyen Rektör Nihat İnanç, yapılacak olan camiyle bölgede örnek teşkil edeceklerini söyledi. Yapılacak caminin üniversite mensupları ve kayak merkezi başta olmak üzere çevre yerleşim birimlerine ve Muş merkeze de hitap edeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç "Bu proje 2 bin 500 kişinin ibadet edebileceği şekilde tasarlanmış bir camii projesiydi. Gerek başta öğrencilerimizin ve personellerimizin ailesinin ile civardaki insanımızın ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kampus alanında bir camii ön gördük. Yani başta belirttiğimiz gibi üniversite mensuplarımıza ve kayak merkezi ve civarındaki vatandaşlarımıza ve Muş merkezdeki insanlarımıza özel günlerde hitap edilebilecek kapasitedeki donanımda olması lazım" dedi.

Caminin 2 katlı ve 5 bin kişilik olmasını arzuladıklarını söyleyen Prof. Dr. Nihat İnanç, "Birinci kata girdiğimizde son derece fonksiyonel Kuran-ı Kerim derslerinin alınabileceği, sohbetlerin yapılabileceği ve imam odasının olduğu bir camii talep ediyoruz. Diğer katında ise özel günlerde mesela bayram kandil gibi günlerde daha geniş bir kitleye hitap edilebilecek bir camii arzuluyoruz. Bunu Sayın Diyanet İşleri Başkanımızla konuşmuş mutabakata varmıştık. Sayın Diyanet İşleri Başkanı tarafından yapılacak camii için iki arkadaşımız görevlendirildi. İki arkadaşımız ve müftümüz ile birlikte şu an projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. Arkadaşlarımızın Ankara'dan getirmiş oldukları projeler var. Getirilen projeleri klasik camii mimarından çıkarılıp örnek bir mimariye dönüştürmeyi planlıyoruz. Görevlendirilen arkadaşlarımızla birlikte kampus alanındaki camiimizin yerinde de incelemelerde bulunacağız. İncelemelerden sonra Sayın müftümüz ve arkadaşlarımız Van'da yapılan bir camide incelemelerde bulunacaklar. Gerek üniversite camimiz gerekse de Van 100. Yıl Üniversitesi'ndeki camiinin projelerine bakılacak. Sonuçta bu projeleri değerlendirip Muş'a ve Muş Alparslan Üniversitesi'ne yakışan bir mimari bulup inşallah yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Müftü Dursun Ali Şeker ise; düşünülen ölçü ve biçimde bir camiinin Muş'ta büyük bir ihtiyaç olduğunu bildiklerini anlattı. Şeker "Malumunuz şehir merkezinde bu şekilde büyük bir cami maalesef yok. Geçmişte yapılan küçük. Bunda en büyük etken iklim şartlarının müsait olmamasından dolayı camiler küçük yapılmış. Muş'un mimari estetiği ve uzun ömürlü bir camiye mutlaka ihtiyacı vardır. Üniversite içerisinde yapılacak olan bu caminin bu boşluğu tamamen olmasa bile dolduracağı kanaatindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yüksek tahsil öğrenci yurdunun yapımını da üstlenmiş olması Muş için fevkalade bir kazanım. Diyanet İşleri Başkanlığımız ilk defa böyle bir kampus camisine destek verdiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Rektör İnanç daha sonra Müftü Dursun Ali Şeker ve teknik ekiple birlikte kampus alanında camiinin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundular.

MŞÜ KAMPUS ALANINA 5 BİN KİŞİLİK CAMİ YAPILIYOR
MŞÜ KAMPUS ALANINA 5 BİN KİŞİLİK CAMİ YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 11:24:05
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 17:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?