4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

MTSO heyeti Suriye yolunda

MTSO HEYETİ SURİYE YOLUNDA

Muş Ticaret ve Sanayi Odası'na (MTSO) üye 30 kişilik heyet, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Suriye'de düzenlenecek olan 1. Türk Ürünleri Sergisi Fuarı'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yola çıktı.

Muş, Van, Bitlis ve Hakkari vilayetlerini kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) Suriye'ye gezisine katılacak olan Muş heyeti, sabah saatlerinde yola çıktı. Her vilayetten iş adamlarının katılacağı gezi bugün başladı. Cumartesi günü sona erecek olan geziye Muş'tan 30 kişilik iş adamı heyeti katılıyor. Gezi kapsamında bugün yola çıkan heyet geceyi Gaziantep'te geçirecek. Yarın Van'dan çıkacak heyetle buluşacak olan Muş heyeti, Suriye'nin başkenti Şam'a hareket edecek. Geziyle ilgili gazetecilere bilgi veren MTSO Genel Sekreteri Hanifi Aydar, geziyi DAKA'nın organize ettiğini ve geziye bölgeden 90 kişinin katılacağını söyledi. Gezi kapsamında iş adamlarının ilk olarak 1. Türk Ürünleri Sergisi'ne katılacağını kaydeden Hanifi Aydar, daha sonra Suriyeli iş adamlarıyla ihracat konusunda çeşitli temaslarda bulunulacağını ifade etti. Gezinin son iki gününde iş adamlarının Şam ve Halep'teki tarihi ve turistik yerleri gezeceğini belirten Aydar, cumartesi günü gezinin sona ereceğini dile getirdi.

DAKA Teknik Yardım Masası Dış İlişkiler Sorumlusu Sibel Devrim ise; "Şam'da Türk Ürünleri Sergisi olacak ve DAKA olarak Bitlis, Hakkari, Van ve Muş'taki iş adamlarımızı Suriye'ye götüreceğiz. Hem fuarı görmelerini hem de bağlantı kurmalarını amaçlıyoruz. Suriye'ye mermer, çimento ve plastik inşaat malzemeleri başta olmak üzere çeşitli ürünler ihraç ediyoruz. Bu açıdan bu gezinin ilimiz ve bölgemiz için faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Geziye katılan iş adamları otobüsle şehirden ayrıldılar.

MTSO HEYETİ SURİYE YOLUNDA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 16:07:02
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 16:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?