3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

MTSO'da yardım masası kuruldu

MTSO'DA YARDIM MASASI KURULDU

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) açılan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yardım Masası'nı ziyaret etti.

MTSO Başkanı Şihmus Sinecem ile birlikte Yardım Masası'nı ziyaret eden Vali Erdoğan Bektaş, çalışanlardan bilgi aldı. Çalışmalarla ilgili Vali Bektaş'ı bilgilendiren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Teknik Yardım Masası Dış İlişkiler Sorumlusu Sibel Devrim, girişimcilere kontrol amaçlı yardım sunacaklarını söyledi.

30 Mart'ta proje başvuru tarihinin sona ereceğini belirten Sibel Devrim, "Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak biz üç arkadaş buraya geldik. İki arkadaşımız programlama birimlerinden görevlendirildi. Bu iki arkadaşımızın amacı projeler konusunda son başvuru tarihimiz olan 30 Mart tarihine kadar projeleri fikir aşamasında olan ya da hazırlama aşamasında olan kişilerin bu konuda ihtiyaç duydukları kontrol amaçlı yardımda bulunacaklardır. Bunun dışında ben de kurulacak olan yatırım destek ofisine yer tespiti için buradayım. Ayrıca sanayi alanında ilimizdeki mevcut durumu yerinde görmek için geldim" dedi.

MTSO Başkanı Şihmus Sinecem ise, "Yatırımcı arkadaşlarımız böyle bir dayanışmanın olmasını istiyorlardı. Sayın valimizin girişimleri ile bu büroyu açtık. İnşallah arkadaşlarımız yatırım ve projeler konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirecek. Bizim tek arzumuz buraya sanayinin temelini atmaktır. İnşallah bu tür çalışmalarla sanayi anlamında güzel bir adım atacağız" diye konuştu.

Girişimcilerin Yardım Masası'na uğramasını isteyen Vali Erdoğan Bektaş da, "İrtibat odası MTSO binasında faaliyete başladı. Biz aslında bu işler için başka bir yeri düşünüyoruz. Bizim vilayette bir proje ofisi oluşturuldu ve o arkadaşlar kendi çaplarında işi bu aşamaya kadar getirdiler, ama artık bu konu vilayetin bir odasında ya da MTSO'nun bir odasında yürütülecek kapasiteyi geçiyor. Onun için Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'nden devraldığımız binalara taşınabiliriz. OSB Müdürlüğü'nü, DAKA'nın ofisini oraya taşıyacağız. Orası sadece yatırımcıların, işletmecilerin, sanayicilerin uğrak yeri haline dönüşecek. Orayı devralıncaya kadar burada sanayicimizin, yatırımcımızın, girişimcimizin hizmetinde olacağız. Bu arkadaşlarımız DAKA tarafından seçilmişler. Bu işi bizden iyi biliyorlar. Dolayısıyla ben tüm girişimcilerimizin burayı bilmeleri ve burayı kullanmalarını istiyorum. Bu arkadaşlar bizim sanayicilerimiz, girişimcilerimiz için buradalar" şeklinde konuştu.

MTSO'DA YARDIM MASASI KURULDU
MTSO'DA YARDIM MASASI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 12:40:01
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 13:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?