4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muhtarlara şap bilgilendirmesi

MUHTARLAR ŞAP HASTALIĞINA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

Muş'un Varto İlçe Tarım Müdürlüğü, düzenlediği bir toplantıyla köy ve mahalle muhtarlarına şap hastalığı konusunda bilgiler verdi.

Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Murat Yıldız, şap aşısının önemine değindi. Tarım Müdürlüğü imkanlarının şap aşısı için kullanıldığını kaydeden Murat Yıldız, "Şap aşılaması yılda iki defa olmak üzere ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde kampanya tarzında yürütülmektedir. İl ve ilçe tarım müdürlüğü tüm imkanlarını aşılamanın verimli geçmesi için seferber etmiştir. İlkbahar aşılama kampanyası 2 Mart 2009 tarihinde başlamış olup 15 Mayıs 2009 tarihinde sona erecektir. Yetiştiricilerimizin hayvanlarına şap aşılaması yaptırmaları her şeyden önce kendileri ve dolayısıyla da ülkemiz menfaatinedir. Ülkemiz ve özellikle de ilimiz hayvancılığının gelişmesi ve daha da verimli hale gelmesi için müdürlüğümüzce aşılama çalışmaları ve sağlık taramaları titizlikle yürütülecektir" dedi.

İlçeye bağlı Gümgüm Mahallesi'nde hayvancılık yapan Yüksel Güneş isimli vatandaş da, İlçe Tarım Müdürlüğü'ndeki aletlerin yetersiz geldiğini ve bundan dolayı da hayvanlarının muayene için il merkezine götürmek zorunda olduklarını söyledi.

Toplantı soru cevap bölümünden sonra sona erdi.

MUHTARLAR ŞAP HASTALIĞINA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ
MUHTARLAR ŞAP HASTALIĞINA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:13:01
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 09:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?