9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Muhtarlara şap eğitimi

Muş'un Bulanık ilçesindeki muhtarlar düzenlenen toplantıda şap hastalığı konusunda bilgilendirildi.

Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Bulanık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdulhak Aydoğdu, çiftçiler ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda konuşma yapan Abdulhak Aydoğdu, şap aşısının önemine değindi.

Kurumun imkanlarının şap aşısı için seferber edildiğini kaydeden Aydoğdu, "Şap aşılaması yılda iki defa olmak üzere ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde kampanya tarzında yürütülmektedir. Kurum tüm imkanlarını aşılamanın verimli geçmesi için seferber etmiştir. Yetiştiricilerimizin hayvanlarına şap aşılaması yaptırmaları her şeyden önce kendileri ve dolayısıyla da ülkemiz menfaatinedir. Ülkemiz ve özellikle de ilçemiz hayvancılığının gelişmesi ve daha da verimli hale gelmesi için Müdürlüğümüzce aşılama çalışmaları ve sağlık taramaları titizlikle yürütülecektir" dedi.

Bulanık ilçesinde 83 bin adet büyükbaş ve 130 bin adet küçükbaş hayvan varlığı ile tarımsal ürünlerde pazarlama merkezi olabilme potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Aydoğdu; "Şap hastalığı sığır, manda, koyun - keçi ve yabani hayvanlarda görülen enfeksiyöz bir hastalıktır. Bu hastalık ayakta ve ağız çevresinde lezyonlar ve ani ölümlere ile karakterizedir. Hastalık et, süt, iş verimini düşürerek büyük ekonomik kayıplara sebep olmaktadır" diye konuştu.

Hedeflerinin ilçedeki mevcut olan tüm hayvanları yüzde 100 aşılamak olduğunu belirten Aydoğdu, bu konuda muhtarlardan destek istedi.
Toplantı, soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 15:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?