3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş, proje üretmek zorunda

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Avrupa Birliği’nin (AB) 45 milyon euroluk hibe kaynakla desteklediği Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) kapsamında projeler üretmek gerektiğini söyledi

Van Valiliği, AB’nin DAKP adı altında Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerini kapsayan 45 milyon euroluk hibe kredisi konusunda Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İlçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamlarının katıldığı bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Van Valisi Tanılır, toplumun DAKP konusunda bilgi sahibi olmasına rağmen ayrıntıları bilmediği söyledi. Kulaktan dolma bilgilerle projelerin hazırlanamayacağını belirten ve ne kadar çok proje üretilirse kaynaktan o kadar fazla yararlanılacağını hatırlatan Vali Tanılır, "Halkın proje üretme konusunda çekinceleri vardır. Özellikle kırsal kesimlerde oturan vatandaşlar proje hazırlamakta sıkıntılar yaşıyor. Bunun için tüm teknik elemanlar proje hazırlama konusunda bu vatandaşlarımıza destek vermesini istiyorum. Verilecek olan 45 milyon euroluk kredinin tümü hibe şeklindedir. Ne kadar proje üretirsek o kadar kaynaktan yararlanacağız. Bunun için çok proje üretmeliyiz. Fazla projenin üretilmesi AB’den müzakere tarihi alan Türkiye’nin prestiji açısında da çok önemlidir" dedi.
Daha sonra Tarım Kırsal, Çevre-Turizm, KOBİ ve Toplum Kalkınması bileşenleri koordinatörleri, sırayla alanları ile ilgili birer sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından koordinatörler, katılımcıların sorularını cevapladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 13:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?