4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş: Boyundan büyük işler başardı

Merkez Saray Mahallesi’nde oturan ve 1 m 10 cm boyunda olan Esra Akman (20) isimli bedensel özürlü kız, maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı Valiliğe dilekçeyle müracaat ederek Vali Yardımcısı İbrahim Küçük’ten okumak için yardım istedi. Vali Yardımcısı Küçük, Valiliğin katkıları ile Akman’ın ÖSS’ye hazırlanması için özel bir dershaneye kaydını yaptırdı.

Esra Akman, girdiği sınavda Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanınca Vali Yardımcısı Küçük’ü makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Akman, idealinde psikoloji danışmanı olmak istediğini; ancak hukuk fakültesini okuyarak savcı veya hakim olmayı da aklından geçirdiğini belirtti.

Akman, "Amacım psikoloji danışmanı olarak bir iş sahibi olmaktı; ancak kısmet hukuk fakültesiymiş. Bundan da çok mutluyum ve çok sevinçliyim. Önemli olan zoru başarmaktır. Tüm zorluklara katlanarak üniversiteyi bitirecek ve bir iş sahibi olmaya gayret göstereceğim" dedi.

Muş Vali Yardımcısı İbrahim Küçük de, ’Haydi Kızlar Okula Kampanyası’ çerçevesinde Valilik olarak kız çocuklarının okuması için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Küçük, "Yeter ki kızlar okusun, biz Valilik olarak kendilerine katkı yaparız. Özellikle Esra gibi istekli olanlara her konuda yardımcı olacağız. Esra’nın, özel dershanede hazırlanmasına yardım ettiğimiz gibi bundan sonrada Valilik olarak eğitimine katkı sağlamaya çalışırız. Dilerim kızlarını okula göndermeyen vatandaşlarımız Esra’yı örnek alarak, çocuklarını okula göndereceklerdir. Esra’nın böyle azimli ve başarılı olması beni fevkalade sevindirmiştir. Kendisini kutlarım" diye konuştu.

MUŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 14:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?