4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş: Doktor parası bulamayan vatandaşlar çareyi şifalı sularda arıyor...

Muş’un Şenova ve Abdulbahar Köyleri ile Muş-Bitlis Karayolu üzerinde bulunan Çizmeburnu Mevkii’nde bulunan sulardan şifa bulmak için giden vatandaşlar, suların korunmasını istediler.

Köy gezilerine çıkan Muş Valisi Yıldırım Kartal, Abdulbahar Köyü’nde bulunan şifalı su kaynağını yerinde inceleyerek, su içti. Bu tür şifalı suların ilk önce araştırmasının yapılması gerektiğini belirten Kartal, "Bu su kaynaklarında yapılacak araştırmalar sonucunda, bu suyun vücuda fayda sağlayıp sağlamayacağı anlaşılacak. Eğer bilimle de faydası kanıtlanırsa, o zaman bu kaynaklar güzel bir şekilde yapılan kobtajlarla uzun süreli olarak korunabilir." şeklinde konuştu.
Deri ve böbrek hastalıklarına iyi geldiğine inanılan şifalı sulara gelen vatandaşlardan Nevati Çetinkaya, böbreklerinde taş olduğunu ve Abdulbahar Köyü’nde bulunan şifalı suyu sürekli içmesi sonucu taşların düştüğünü belirtti. Çetinkaya, "Bir yıl içerisinde böbreklerimde hiç bir sorun kalmadı. Ama bu sulara sahip çıkılmalıdır ki, bizden sonra ki nesillerde faydalanabilsin." dedi.

iha-muş
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2004 Cuma 12:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?