4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş: Onlar, köylerine hizmet alamadıkları için oy kullanmıyor

Muş merkeze bağlı Yelalan Köyü’nde ikamet eden ve köylerine hizmet gelmediği gerekçesiyle, tepkilerini yerel seçimlerde oy kullanmayarak dile getiren vatandaşlar, kararlılıklarını bundan sonraki seçimlerde de sürdüreceklerini söyledi.

750 nüfuslu Yelalan Köyü’nde vatandaşlar, hizmet alamadıklarını belirterek, tepkilerini yerel seçimlerde oy kullanmayarak gösterdi. Seçimlerde sadece muhtarlık için oy kullanan köylüler, artık ’hizmet etmeyene oy yok’ prensibi ile hareket edeceklerini ifade etti.

Sorunlarının çözülmediği takdirde yine oy kullanmayacaklarını dile getiren Yelalan Köyü muhtarı Seyithan Yaşlı, "1993 yılında mera sorunu sebebi ile çıkan kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bu mera sorunumuz, bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. Yolumuz yok, suyumuz yetersiz, okulumuz var öğretmenimiz yok. Bizlerin tek isteği hizmet alabilmek, bu gerçekleşmedikçe daha sonraki seçimlerde de aynı tepkiyi göstereceğiz" dedi.

Köyde yaşayan Merve Aydın isimli genç kız ise, hayatlarını su taşımakla geçirmek istemediklerini ifade ederek, "Köyümüzdeki okulda öğretmen sıkıntısı var. Yaklaşık 100’e yakın genç kız, maddi imkansızlık sebebi ile köyden çıkıp okuyamadı. Bu sebeple, hepsi ancak ilkokul mezunu olabildi. Biz artık hak ettiğimiz hizmeti almak istiyoruz" diye konuştu.

MUŞ-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 15:36:44
Güncelleme :5 Nisan 2004 Pazartesi 15:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?