3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş alarmda!

Muş Valisi İbrahim Özçimen başkanlığında toplanan Kriz Merkezi, muhtemel bir sel felaketinde yapılması gerekenleri görüştü. Son yılların en yağışlı kış mevsiminin yaşandığı Muş’ta, kar suları ve yağmur sebebiyle yükselen Murat ve Karasu nehirlerinin tehdidi altında bulunan köyler için bütün kamu kurumları alarma geçirildi.

Merkeze bağlı Kumluca ve Üçdere köyleri ile Düzkışla ve Sungu beldelerinin yanı sıra Bulanık İlçesi’nin Dokuzpınar, Okçular ve Sultanlı köylerinde geçen yıl yaşanan sel felaketinin bu yıl da yaşanması halinde yapılacakların belirlenmesi için düzenlenen toplantıda Kriz Merkezi üyeleri tedbirler konusunda görüş alış-verişinde bulundu. Muş Valiliği’nde düzenlenen toplantıya Muş Valisi İbrahim Özçimen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şinasi Çaşkurlu, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürü İsmet Türkmen ve daire amirleri katıldı.

Toplantıda daire amirlerini her an için hazırlıklı olmaları konusunda uyaran Muş Valisi İbrahim Özçimen, olası bir sel felaketine karşı hazırlıksız yakalanmak istemediklerini söyledi.

Geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından bu yıl daha duyarlı olduklarını kaydeden Vali İbrahim Özçimen, önceki yıllarda yaşanan sel felaketlerinden ders alınması gerektiğini vurgulayarak, "İlimizde her yıl su baskınları yaşanıyor. Bu yılda bir sel felaketinin meydanına gelmesinden korkuyoruz. Bu konuda kriz merkezine önemli işler düşüyor. Kriz Merkezi’nin görevi her hangi bir sel felaketi anında, nereye ve nasıl müdahale edileceğini belirlemektir. Temennimiz bir sel felaketinin yaşanmamasıdır. Ancak olası bir sel durumunda köylerimize nasıl müdahale edileceğini önceden programlayıp, tedbirli olmak amacındayız. Gafil avlanmak istemiyoruz. Her zaman sel felaketi olacakmış

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:09:38
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 16:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asım çapın IP: 194.27.72.xxx Tarih : 21.03.2005 12:52:46
her yıl yaşanmakta olan bu sel felaketlerinin birnci nedeni, su yataklarının açılmamış olması veya yatakların kum ve torakla dolmuş olmasıdır. sayın avlim ve değerli şube amirleri eğer sel felaketinin etkilerini azaltmak yada ortadan kaldırmak istiyorlarsa, ki eminim istiyorlardır,ozaman su yataklarını temizlemeleri ve gerekli yerlere duvarlar örmeleri gerekir. değinmek istediğim diğer bir konu; sel esnasında ve sel sonunda yapılacak yardımlarda sonderece titiz davranılması gerektiğidir. gerçekten mağdur olmuş insanlara ulaşılmalı ve onlara gerekli yardımlar yapılmalı.