3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş başbakana hazırlanıyor

MUŞ'TA BAŞBAKAN HAZIRLIĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu fabrika açılışı yapmak üzere geleceği Muş'ta hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın 18 Aralık'ta Muş'a düzenleyeceği ziyaretle ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. Başbakanlığa ait 'Ana' uçağıyla Muş'a gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan'ın, ilk olarak valiliği ziyaret edecek ve daha sonra Belediye Meydanı'nda halka seslenecek. Burada toplu açılış yapması beklenen Başbakan Erdoğan'ın açılışlardan sonra Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edeceği ve belediye hizmet binasında onuruna verilecek yemeğe katılacağı belirtildi.

Başbakan'ın yemek yiyeceği belediye hizmet binasını gezen Vali Erdoğan Bektaş, Başbakan'ın gezisiyle ilgili Belediye Başkanı Necmettin Dede'yle toplantı yaptı. Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, Başbakan'ı kusursuz bir şekilde ağırlayacaklarını kaydetti. Başbakan'ı uzun bir aradan sonra Muş'ta görmenin mutluluğunu yaşayacaklarını dile getiren Bektaş, programla ilgili çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Başbakan'ın daha önce toplu açılışlar yaptığını vurgulayan Bektaş, Muş'ta toplu fabrika açılışıyla bir ilke imza atılacağını kaydederek, "Son birkaç yılda yapılan yatırımları toplu açılışla açmış olacağız. Ayrıca yıllardır üzerinde çalıştığımız sanayileşme hamlemiz var. 35 fabrikamız şu anda faaliyetini sürdürüyor ve bunların açılışını yapacağız. Sayın Başbakanımızın katıldığı toplu temel atma törenlerine tanık olduk, ama toplu fabrika açılışını hatırlamıyorum. Bu Türkiye'de bir ilk ve Türkiye'nin 81. ili olan Muş'un bu konuyla gündeme gelmesini çok önemsiyorum. Gerçekten güzel çalıştık, girişimcilerimiz de güzel yanıt verdi. Biraz daha bekleseydik bu rakam 50'yi de bulabilirdi. İhracatımız bu yıl 3 katına yakın arttı. Muş iyi bir yolda ilerliyor. Sanayi, tarım, ekonomi olacak ve Muş bölgede bir merkez olacak. Buna bütün gönlümle inanıyor ve bu mantıkla çalışıyoruz. Bu durumu Başbakanımızın eliyle ülkemizde de gösterebilirsek mutluluğumuz daha da artmış olacak" dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, Başbakan'ın yatırımları ve eksikleri yerinde göreceğini söyledi. Başbakan'ın geceyi Muş'ta geçirmesi için de teklifte bulunacaklarını ifade eden Başkan Dede, "Sayın Başbakanımızı Muş'ta ağırlamayı çok arzuluyoruz. Kendisine teklif edeceğiz, ama takdir Sayın Başbakanımızındır" diye konuştu.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Muş'taki ziyaretinden sonra Bitlis'e geçeceği belirtildi. 18 Aralık günü helikopterle Bitlis'e geçecek olan Başbakan'ın burada çeşitli incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Geceyi Bitlis'te geçirecek olan Başbakan 19 Aralık Pazar günü helikopterle Muş'a gelecek ve uçakla Muş'tan ayrılacak.

MUŞ'TA BAŞBAKAN HAZIRLIĞI
MUŞ'TA BAŞBAKAN HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 16:49:03
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 18:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?