8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Muş basınına yeni nefer

MUŞ BASININA YENİ NEFER

Muş Huzur ve Güvene Hizmet Derneği tarafından; Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinin tüm kurum ve kuruluşlar ile halka duyurulması için 2011 yılından itibaren üç ayda bir yayınlanmak üzere hazırlanan "Muş Emniyet Haber" isimli gazete yayın hayatına başlatıldı.

Yazılı basında yeni bir soluk olarak görülen "Muş Emniyet Haber" gazetesi ile Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ve yürütmekte olduğu faaliyetlerin anlatılacağı ve vatandaşlardan gelecek olumlu ya da olumsuz tespitler ışığında güvenlik hizmetinin kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Gazetenin ilk sayısında yazdığı yazıda polis-vatandaş ilişkisinin önemine dikkat çeken Muş Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz; "Suç sosyal bir olgudur. Suçların temel nedenleri ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel sorunlardan kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla, yalnızca polisiye yöntemlerle suçların kontrol ve önlenmesi yeterli olmayıp, bunun yanında halk desteğinin alınması da azımsanmayacak öneme sahiptir. Bunun için polisle halkın karşılıklı anlayış ve uyum içerisinde olmaları gerekiyor. Aksi halde polisle halkın arasında uçurumun olması ve her iki tarafın birbirine önyargı ile bakmaları kamu düzeninin ve asayişin sağlanmasını güçleştirir. Polisin, toplumun desteğini kazanabilmesi, suç ve suçlularla mücadelede başarılı olabilmesi için halkın gözünde imajının olumlu olması zorunludur" ifadelerine yer verdi.

MUŞ BASININA YENİ NEFER
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 11:53:03
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 12:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barış kanat IP: 81.214.222.xxx Tarih : 16.02.2011 17:50:56

merhaba , ya bişey soracam 15 02 2011 muş eğitim vakfından dağıtılan burslar neden bu ay öğrencilerin hesabına yatırılmadı