8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Muş kara teslim

MUŞ'TA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Muş'ta etkili olan kar yağışı 178 köy yolunu ulaşıma kapattı. Yağışın bu şekilde devam etmesi halinde tüm köy yollarının ulaşıma kapanacağı bildirildi.

Muş'ta sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı Muş'ta sürücüler de zor anlar yaşadı. Kar yağışı aralıksız devam ederken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı 6 ekip yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Bugün itibariyle Varto'da 70, Malazgirt'te 40, Bulanık'ta 40 ve Muş merkeze bağlı 28 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, yağışın devam etmesi halinde 362 köy ve bunlara bağlı 150 mezranın ulaşıma kapanabileceğini söyledi.

Ekiplerin 24 saat kesintisiz yol açma çalışması yürüttüğünü ifade eden Şeyhmus Yentür; "Şu anda toplam 178 köy yolumuz ulaşıma kapalı durumda. Kar yağışı bu sabah itibariyle yoğun bir biçimde devam ediyor. Böyle devam ettiği takdirde merkez ve ilçelere bağlı 362 köy ve bunlara bağlı 150 mezranın yolu ulaşıma kapanıyor. Ekiplerimiz şu anda kapalı olan yollarda çalışmasını sürdürüyor. Vatandaşımızın mağdur olmaması için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız" dedi.

Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise, Muş-Erzurum, Muş-Bingöl, Muş-Bitlis ve Muş-Kulp karayolunun ulaşıma açık olduğunu söyledi. Şu anda Muş-Kulp karayoluna ağırlık verdiklerini dile getiren Sulhattin Ömeroğlu; "En sıkıntılı bölgemiz Muş-Kulp karayoludur. Ekiplerimiz bu bölgede aralıksız çalışmasını sürdürüyor. Tüm yollarımız ulaşıma açık durumda" diye konuştu.

Öte yandan, kar yağışı şehir merkezinde sürücülere zor anlar yaşattı. Hükümet Caddesi'ni kullanan sürücülere çevreden geçen vatandaşlar yardımcı olurken, Belediye Başkanlığı ekiplerinin de tuzlama çalışmasına başlayacağı bildirildi.

MUŞ'TA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 13:14:02
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 12:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?