26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş Ovası'nda buğday bereketi

Muş Alparslan Tarım İşletmesi Müdürü İbrahim Sayın, Muş'a düşen yağış miktarının geçen yıla oranla çok az olmasına rağmen, buğday rekoltesinde büyük bir artış beklediklerini söyleyerek, kuraklıktan etkilenmediklerini söyledi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuraklık ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Alparslan Tarım İşletmesi Müdürü İbrahim Sayın, çalışmalarının düzenli bir şekilde devam ettiğini ve Muş'ta yağışa ihtiyaç olduğu dönemde yağmurların etkisini gösterdiğini söyledi. Yağış oranının geçen yıllara oranla az olmasına rağmen buğday veriminde büyük bir artış beklediklerini söyleyen İbrahim Sayın, Muş'un kuraklıktan çok fazla etkilenmediğini belirterek, "Geçen yıl 22 bin dekar alanda buğday ekimi yapmış ve yaklaşık 4 bin ton mahsul almıştık. Bu yıl da 29 bin 500 alanda buğday ekimi yaptık. Ancak bu yıl ekim alanının fazla olması ve ürünümüzün iyi olması sebebiyle yaklaşık olarak 10 bin ton mahsul beklentimiz var" dedi. 

Kuraklıktan etkilenmediklerini ancak Muş'ta ot sıkıntısının yaşanabileceğini söyleyen Sayın, "Geçen yıl eylül ile haziran ayı arasında metrekareye 830 milimetre yağış düşerken bu yıl şu ana kadar metrekareye 317 milimetre yağış düşmüştür. Geçen yıla oranla yağış çok düşüktür. Buna rağmen tam ekinlerimizin suya ihtiyaç duyduğu dönemde yağmurlar etkili olmaya başladı. Bu sebeple tarlalarımızın durumu gerçekten iyi oldu. Gelecek günlerde biraz daha yağış alınması halinde ürünler daha iyi olur" dedi. 

Muş Ovası'nda drenaj problemi bulunduğunu anlatan Muş Alparslan Tarım İşletmesi Müdürü İbrahim Sayın "Bu yıl kar yağışı az olunca ve yağışlar ilkbahar mevsiminin başlangıcında çok olmayınca ova sular altında kalmadı. Yani taban suyu seviyesi çok yüksek olmadı. Bu şartlarda ekimlerimizi yaptık. Daha sonra yağışların olmaması sebebiyle oldukça tedirgin olduk. Ürünümüzün tam suya ihtiyaç duymaya başlamasının ardından yağmurlar etkili oldu. Yani bu yıl bizim için çok verimli bir yıl olacak gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 12:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?