4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş Ovası'nda lale güzelliği

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, dünyaya tanıtmayı hedefledikleri Muş Lalesi'nin doğal ortamında korunması gerektiğini belirterek "Muş Ovası'nda büyüleyici güzelliğe sahip bu manzarayı görmek için herkesi Muş'a davet ediyoruz" dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Alparslan Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte Muş-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazilerindeki lale tarlalarını gezdi. Lale tarlalarında minik öğrenciler ile birlikte fotoğraf çektiren Bektaş, lalelerin ülkeye ve dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade etti. Bektaş; "Her yıl kendiliğinden yetişen bu doğal varlıktan yararlanmak için diğer şehirlerimize ihracat yapılması lazım. Bunu yapabilmek için çalışmalarımız devam ediyor.

İstanbul'un sokakları ve dükkanlarının büyük bir bölümünü laleler süslemektedir. Bu muhteşem görüntülerin oluşması için her yıl milyonlarca lira para harcanmakta ve bu para dışarı akıp gitmektedir. Oysa Muş Ovası'nda lale doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Hiçbir ücret ödemeden her yıl Muş Ovası laleler ile süslenmektedir. Dışarıya akıtılan milyonlarca lirayı Muş'a çekmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Hafta sonu Çiçek İhracatları Birliği'nden bir ekip Muş'a gelecek ve kendilerine lale tarlalarını gezdireceğiz. Amacımız Muş Lalesi'ni hak ettiği değere kavuşturmaktır" şeklinde konuştu.


Muş Ovası'nın büyüleyici güzelliğe sahip lale manzarasını görmek için Türkiye'nin her yerinden insanların Muş'a gelmesi gerektiğini belirten Bektaş; "Muş Ovası'nda büyüleyici güzelliğe sahip bu manzarayı görmek için herkesi Muş'a davet ediyoruz. Doğal güzellik görmek isteyenler için bundan daha güzel bir fırsat olamaz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?