6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Muş tütünü görücüye çıktı

Muş'taki tütün tarlalarını gezerek incelemelerde bulunan Vali Ali Çınar, "Kentte tütün ekimi Tütün Kurulu'nun belirlediği alanlarda, mevzuatlara göre yapılıyor" dedi.

Vali Ali Çınar, Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şehmus Solgun ile Sungu beldesindeki tütün tarlalarını gezdi. Kentteki tütün üretimiyle ilgili bilgi alan Çınar, üreticilerle sohbet etti.

Vali Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte tütün ekiminin, Tütün Kurulu'nun belirlediği alanlarda, mevzuatlara göre yapıldığını söyledi. Devletin belirlediği yasalar dışına çıkanlara engel olacaklarını ifade eden Çınar, duyarlı davranan tütün çiftçisine de teşekkür etti.

Ekili alanlarda gördüğü manzaranın çok güzel olduğunu dile getiren Çınar, şunları kaydetti:

"Tütün ekimi Tütün Kurulu'nun belirlediği alanlarda, mevzuatlara göre yapılıyor. Mevzuata aykırı olarak kıyılmış tütünün izinsiz satılmasına müsaade edilmiyor. Kanunlara aykırı davranan tütün üreticileri ve tütünün izinsiz olarak ticaretini yapanlar, cezai müeyyideyle karşılaşır. Bütün işlemlerimizi ilgili kurumun belirlediği prosedür çerçevesinde, ilgili kanunların ön gördüğü şekilde yapalım. Vatandaşlarımız gereksiz cezai işlemlere uğramasın."

-Kentin ekonomisine yaklaşık 12 milyon lira katkı sağlayacak-

Kooperatif Başkanı Solgun ise, tütünde bu yıl kaliteli bir verim aldıklarını ifade ederek, hastalıksız ürün elde edildiğini söyledi.

Tarlalardaki kırım işleminin bittiğini hatırlatan Solgun, gelecek aylardan itibaren satışların başlayacağını vurguladı.

Muş'taki tütün üreticisinin bu yıl yerli, Kırgızistan'ın "talgar" ve deneme amaçlı olarak Amerika'nın "virjinya" cinsi tütünü ektiğine dikkati çeken Solgun, şunları belirtti:

"İlimizde 2 bin 300 çiftçimizin yaklaşık bin 800 ton tütün satışı yapmasını bekliyoruz. Bu yıl satışa sunulacak tütünün kentin ekonomisine yaklaşık 12 milyon lira katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2012 Çarşamba 18:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?