4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş ve Bursa 'kardeş' oldu

BURSA'DAN MUŞ'A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Muş Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'kardeş belediye' olması nedeniyle yemekli bir program düzenlendi.

Muş Park Lokantası'nda düzenlenen programa, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Bursa'nın Keles İlçe Belediye Başkanı Av. Mustafa Bektaş, Bursa İl Genel Meclisi Üyesi Gıyasettin Bingöl, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olmalarının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden her zaman manevi destek beklediklerini ifade eden Necmettin Dede, özellikle uzman personel konusunda kendilerine destek verilmesini istedi.

Vali Erdoğan Bektaş ise, Muş'un Bursa'nın küçük kardeşi olabileceğini belirterek “Bursa'da daha fazla sanayi istemiyoruz diyorlar. Bursa hem nüfus olarak, hem şehir olarak, hem sanayi olarak yeteri kadar büyüdü. Artık bu coğrafya daha fazla kalabalığı ve daha fazla yoğunluğu kaldıramıyor. Biz de çok fazla sanayi istiyoruz, yol istiyoruz, nüfus istiyoruz, her şey istiyoruz, her şeye ihtiyacımız var. Eğer bu ziyaretteki niyet gerçekleşirse bu iyi bir düşünce, iyi bir gelişme olabilir. Biz Bursa'nın ufak kardeşi olabiliriz, o da bize yeterlidir. Böyle bir ilişki eğer oluşturabilirsek, bu hem Bursa'nın, hem de Muş'un yararına olur” dedi.

Bursa'da her zaman Muşluların desteğini gördüklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, kent halkını çok sevdiklerini belirtti. 20 yıldır aktif olarak siyasetin içerisinde yer aldığını dile getiren Altepe, her zaman bölge halkının desteğini gördüklerini ifade etti. Altepe “Arkadaşlarımızla görüşürken, doğuda bu bölgede irtibat kuracağımız bir il varsa başta Muş olmalı dedik ve buraya geldik. Bu bölgeye geldik ve iyi ki gelmişiz. Burada ilişkileri giderek arttırmamız gerekiyor. İnşallah bu konuda bizler Muş'la ilgili çalışmalarda elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Tabii ki Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de belli imkanlarımız var. Yaptığımız çalışmaların Türkiye'nin en iyisi ve dünyada da en iyi projeleri olması konusunda ihtimam gösteriyoruz. Teknik kadrolar olarak Türkiye'deki güçlü kadroları kullanıyoruz. Bu konuda her zaman bizim yanımızda olan Muşlu hemşerilerimizle birlikte elimizde gelen katkıyı sunacağız. Başta teknik kadrolarımızla destek olmak üzere, Belediye Başkanımızın bizden istediği her konuda elimizde gelen tüm gayretimiz göstereceğiz. Muş ile Bursa arasında köprüyü kuvvetlendirecek çalışmalarda kısa zamanda önemli adımlar atacağız. Muş ile birlikte örnek projelere imza atacağız. Bizler bunu en büyük görev olarak görüyoruz. Hepimiz Bursa'ya değişik bölgelerden geldik ve bizim yanımızda her zaman bu bölgenin insanı oldu. Onun için buraya ne yapsak bizim için azdır diyoruz. Muş halkının yüzünün gülmesi için elimizden ne geliyorsa yerine getireceğiz” diye konuştu.

 

“ALTEPE, DÜĞÜNDE HALAY ÇEKTİ”

Recep Altepe ve beraberindekiler daha sonra Muş Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz'ın kızı Zeynep Yılmaz ile Muşlu işadamı Fehim Demirel'in oğlu Sertan Demirel'in düğün törenine katıldı. Burada gelin ve damatla bir süre halay çeken Recep Altepe, çifte bir ömür mutluluk diledi.

BURSA'DAN MUŞ'A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
BURSA'DAN MUŞ'A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 11:24:05
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 11:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?