4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş yazı yaşıyor

MUŞ'TA YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR

Muş'ta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen vatandaşlar kahvehane önlerine akın ederken, öğrenciler de okul bahçesinde oyun oynama fırsatı buldu.

Soğuk ve yağışlı hava birçok bölgede hayatı olumsuz etkilerken, son 50 yılın en sıcak kış mevsiminin yaşandığı Muş'ta vatandaşlar sıcak havanın tadını çıkarıyor. Kış mevsiminde ağırlıkta kapalı alanlarda oturan vatandaşlar, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı kendilerini dışarıya attı. Kahvehane önlerine bırakılan sandalyelerde oturan vatandaşlar, bu mevsimde böyle bir havanın alışılmadık bir durum olduğunu belirtti.

Ocak ayının ortaları olmasına rağmen havaların sıcak geçmesinin pek alışılmadık olduğunu söyleyen Celal Toplu isimli vatandaş, “Ben 57 yaşındayım ve böyle bir havayı daha önce görmedim. Şu anda çiftçiler don olmasından endişe ediyor. Eğer don olmazsa ürün rekoltesinde de artış yaşanır, ama don olursa o zaman korkulan olur ve bütün ürünler tahrip olur” dedi.

Havaların sıcak olması nedeniyle açık alanda oturma fırsatı yakaladıklarını ifade eden vatandaşlar, “Özellikle tiryakiler kış mevsiminden önce endişeliydiler. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hem açık alanda oturma fırsatı yakalıyor, hem de sigara yasağını ihlal etmiyor” dedi.

Kış mevsiminde genelde köylerde yaşayan vatandaşların şehir merkezine gelmediğini kaydeden kahvehane işletmecileri de, bu yıl kış mevsiminin sıcak geçmesinden dolayı köylerde yaşayanların da merkeze geldiğini söyledi. Kış mevsiminden önce sigara yasağından dolayı işlerinin düşmesinden endişe ettiklerini vurgulayan kahvehane işletmecileri, “Muş'ta sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle işlerimizde artış yaşandı. Her yıl kış mevsiminde köylü vatandaşların şehir merkezine gelmemesi işlerimizin düşmesine neden oluyordu. Bu yıl ise kar yok denecek kadar az yağdı ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Böyle olunca da köylü vatandaşlarımız şehir merkezine geliyor. Daha önce sigara yasağından dolayı kış mevsiminde işlerimizin düşeceğinden endişe ediyorduk, ama korktuğumuz gibi olmadı” diye konuştu.

MUŞ'TA YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR
MUŞ'TA YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR
MUŞ'TA YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 13:40:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 14:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?