4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'a 10 milyon ceviz fidanı

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, bölgede cevizciliği destekleyeceğini belirterek, dört yıl içerisinde Muş’ta on milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bitlis’ten karayoluyla Muş’a gelen ve il sınırında Muş Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından karşılanan Çevre ve Orman Bakanı Pepe, ilk olarak Muş Valiliği’ni ziyaret etti. Muş Valisi İbrahim Özçimen’den brifing alan Bakan Pepe, burada yaptığı açıklamada, bu bölgede cevizciliği destekleyeceklerini belirterek, "Muş, maalesef ülkemizin en geri kalmış illerinden birisi. Ama doğrusunu söylemek gerekirse, bu muhteşem ova ve fukaralığın bir arada olması herhalde bizim insanımıza mahsustur. Bu bölgede önemli olan dikilen fidanların korunmasıdır. Önümüzdeki dört yıl içerisinde Muş’ta 10 milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz. Burada esas önemli olan nokta konulan değeri ve yapılan işi mutlaka sahiplenmektir" dedi.

Çöp depolama alanlarının yapılması için çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ve kent ormanlarının kurulması düşüncelerinin olduğunu da ifade eden Bakan Pepe, "Çevre açısından Muş’un durumunu iyi biliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Düzenli çöp depolama alanı yapılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Tabi bunun yanında belediyenin de durumunu biliyoruz. Bu tür belediyelere bir ayrıcalık ve bir öncelik tanınması gerekiyor. Belediyenin kendi yağında kavrulacak imkanları mevcut değildir. Elbetteki buraya yerli ve yabancı finansmanların mutlaka intikal ettirilmesi gerekir. Muş’ta bir fidanlığımız var. Bu fidanlığın kent ormanı haline getirilmesi düşünülebilir. Amacımız bu projenin 2005 yılına kadar faaliyet geçirilmesidir. Muş-Bitlis Karayolu üzerinde bulunan Karayolları ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü binaları yan yana bulunmaktadır. Bunların karşısında da Orman Fidanlık Müdürlüğü bulunmaktadır. Bu bölge Muş için oldukça önemli bir bölgedir. Bu bölgedeki orta refüjlere akasya dikilmesi halinde belediye korumasını sağlayabilir mi? Buraya top akasyalar dikildiği zaman şehrin güzelliğine güzellik katacaktır. Ancak burayı ineklerden ve keçilerden korumak gerekir" diye konuştu.
Gezi programı çerçevesinde Muş Valisi İbrahim Özçimen tarafından makamında kendisine bir sepet ceviz hediye edilen Bakan Pepe, daha sonra Muş Belediyesi’ni ziyaret etti.

MUŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 17:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?