3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş'a 'Hayır' ziyareti

CHP MİLLETVEKİLLERİ MUŞ'TA

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, "Biz CHP olarak 12 Eylül anayasasının tümüyle gözden geçirilmesi ve değiştirilmesini savunan bir partiyiz" dedi.

12 Eylül'deki referandum öncesinde CHP Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl ile birlikte Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez ve Parti Meclisi Üyeleri Didem Engin ile Mehmet Kaban, CHP Muş il ve ilçe örgütlerini ziyaret etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, çalışmalarla ilgili partililere bilgiler aktardı.

Anayasayı "bohçaya dönmüş yamalı anayasa" olarak tanımlayan Bingöl, "Biz CHP olarak 12 Eylül anayasasının tümüyle gözden geçirilmesi ve değiştirilmesini savunan bir partiyiz. Yani bundan önceki hükümetler eliyle değişik tarihlerde yapılan 80'e yakın değişikliğe maruz kalan, adeta bir yamalı bohçaya dönen 12 Eylül anayasasının bu anlayışla değiştirilemeyeceği, daha özgür, daha demokratik anlayışa sahip kılınamayacağını savunuyoruz. Zira zaman zaman yapılan değişiklikliler bazı kişisel ihtiyaçlara yönelik bazı siyasi çıkarlara amaçlayan bir anlayış gütmektedir. Oysa asıl olan ve bizim işin başından beri savunageldiğimiz olay, 12 Eylül faşist idaresinin hayata geçirdiği askeri darbenin ortaya koyduğu anayasanın tümüyle gözden geçirilmesi ve ağırlıklı olarak tümüyle değiştirilmesinden yanayız. Bizim bu düşüncelerimiz Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından hep ötelendi, yok sayıldı ve geçtiğimiz aylarda 26 maddelik bir anayasa değişiklik paketi olarak getirildi. Biz o paket henüz tartışmaya açılmadan iyi niyetle, büyük bir samimiyetle ülkemize karşı taşıdığımız sorumluluğun gereği 'gelin, bu anayasa değişikliğini siyasi mutabakat sağlayarak geniş bir uzlaşma zemini hazırlayarak yapalım, herkes bu anayasa değişikliğinde kendisini görsün' dedik. Tek başına bir partinin hazırlayacağı bir anayasa değişikliği mutlaka ve mutlaka kendi siyasi çıkarlarına hitap edecektir. Bunu kim yaparsa yapsın böyledir. O açıdan siyasal mutabakat çok önemlidir" dedi.

"YARGI BAĞIMSIZLIĞINI YİTİRECEK"

12 Eylül'de sandıktan 'evet' çıkması halinde yargının taraflı olacağını iddia eden Bingöl, "Eğer sandıktan 'evet' çıkarsa 12 Eylül'den sonra hiçbir şey değişmeyecek. Sadece ve sadece yargı bağımsızlığını yitirecek, taraflı yargı olacak. Bugün HSYK atamaları yapılıyor. Şu anda HSYK atamalarında kıyametler kopuyor. Şu anda kilitlediler. Çünkü birçok şeyi değiştirecekler. Oyalıyorlar, eğer 'evet' çıkarsa o HSYK'daki yapı değişecek ve istedikleri gibi HSYK'nın tümünü değiştirecekler. Yandaş yargıçları atayacaklar, o zaman görün siz bu ülkenin halini. Bütün amacımız bu ülkede gerçekten vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmak, doğruları anlatmaktır. Çünkü yarın referandum sonrasında çıkacak olan 'evet' oylaması bu ülkeyi karanlığa gömecek ve ülkenin gerçek gündeminden uzaklaşacağız. Bizi 2 yıldır başka gündemlerle, açılım safsatalarıyla bizi farklı yönlere çeken iktidar şimdi de bunlarla meşgul ediyor. Ama sonuçta kaybeden Türkiye olacaktır, yurttaşlarım olacaktır" diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLLERİ MUŞ'TA
CHP MİLLETVEKİLLERİ MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 22:50:01
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 23:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?