4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'a MOBESE kuruluyor

MUŞ'A MOBESE KURULUYOR

Muş Valiliği ile Telekom arasında Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) protokolü imzalandı.

Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Vali Erdoğan Bektaş, Türk Telekom Erzurum Bölge Müdürü Ergin Bektaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ali Edip Budan, Türk Telekom Erzurum Bölge Müdür Yardımcısı Nihat Kaya, Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Söylemez ile Telekom çalışanları katıldı. Toplantıda MOBESE ile ilgili bilgiler aktaran 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, 25 noktada 66 kamera kurulacağını söyledi. Kameraların 19'unun hareketli, 23'ünün sabit olacağını ifade eden Ömer Uslusoy, ayrıca 3 noktada 24 Plaka Tanıma Sistemi Kamerası kurulacağını kaydetti.

Daha sonra konuşan Türk Telekom Erzurum Bölge Müdürü Ergin Bektaş ise; "Muş'ta suç oranlarının azaltılması, daha yaşanılabilir bir şehir olmasına katkı sağlayacak çok önemli bir proje. Gelişmiş ülkelerde insanlar sokağa adım attığında ortalama günde 200 kameraya görüntü veriyorlar. Bugün Avrupa'da suç oranlarının düşük olma nedeni ve çok kısa sürede işlenen suçların neticelendirmelerinin yapılan incelemelerde MOBESE projesi olduğu sonucuna varıldı. Türkiye'de de yaklaşık 30 ilde Türk Telekom olarak MOBESE projesine imza attık ve birçoğunun geçici kabullerini yaptık. Muş ilimiz de küçük ama güzel bir ilimiz. Muş'un da bu proje kapsamına alınmış olması bizim için son derece mutluluk verici. Sayın valimizin bu projede çok ciddi katkıları var. Bizler sadece aracıyız, sonuçta Muş ili kazanacak" dedi.

Suçlular için Muş'un güvensiz bir yer olacağını ifade eden Vali Erdoğan Bektaş da; "Muş'ta MOBESE için birkaç yıldır çalışılıyor. Belki biraz geç oluyor ama onların bütün tecrübelerinden yararlandık. En iyi en son teknoloji ile donatılmış bir MOBESE'miz olacak. Sözleşme aşamasına geldik ve 4 Temmuz 2010 tarihinde bu işi yapıp teslim etmiş olacaklar. O zaman suç işleyenler veya suç işlemeye niyeti olanlar Muş'ta daha rahatsız olacaklar. Suçlular için Muş güvensiz bir yer olacak ama suça niyeti olmayan namuslu, dürüst vatandaşımız için de Muş çok daha güvenli, çok daha yaşanılır bir şehir haline dönüşmüş olacak. Muş, suçlular için güvensiz, düzgün vatandaşlarımız için güvenli bir şehir olacak. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Özellikle İçişleri Bakanımız bu işe çok önem verdi. O'nun hem maddi katkıları hem de teşvikleriyle bu işte bu noktaya gelindi" diye konuştu.

Sistemin 1,5 milyon TL'ye mal olacağını vurgulayan Bektaş "Büyük bir yatırım yapılıyor, bunu beğenmeyip değiştirelim diye bir şansımız yok. Onun için çok düşündük, bu işi yapan illerle görüştük. Bütün aksaklıklar dikkate alınarak bir protokol yapıldı. İnşallah uzun süre bu memlekete hizmet edecek. 25 noktada 66 kamera kurulacak. Daha fazla planlamıştık ama paramız bu kadarına yetti. İlerleyen zamanlarda paramız olursa bu hem il merkezinde çoğaltılacak, hem de ilçelerle irtibat sağlanabilecek. Zaten şu anda Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerimizde küçük kapasiteli bir MOBESE uygulaması var. Yavaş yavaş onları da entegre edecek bir şekle dönüşecek. Bu çalışma için KDV dahil 1,5 milyon TL harcanacak."

Muş'un huzur ve refahı için hazırlanan bu projenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Telekom Muş İl Müdürü Ahmet Söylemez ise, sistemin bir an önce faaliyete girmesi için Telekom olarak aralıksız çalışacaklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından MOBESE protokolü Muş Valisi Erdoğan Betkaş ile Telekom Erzurum Bölge Müdürü Ergin Bektaş tarafından imzalandı.

MUŞ'A MOBESE KURULUYOR
MUŞ'A MOBESE KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:33:04
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 18:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?