3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş'a yeni sinema salonları

MUŞ'A YENİ SİNEMA SALONLARI

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, 1,5 yıl önce kurulan ve kentin en lüks alışveriş merkezi olan Ceylan Plaza'da üç iştirakçi tarafından yaptırılan sinema salonları ve kafeteryayı gezerek bilgi aldı.

Vali Erdoğan Bektaş, Ceylan Plaza'da yapımı devam eden ve 15 Aralık 2009 tarihinde açılması planlanan Sineport Sinemaları'ndaki çalışmaları inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında Vali Erdoğan Bektaş'a bilgi veren iştirakçilerden Yavuz Yurtlu, çalışmaların bir milyon Euroya mal olduğunu söyledi. Bölgede benzeri olmayan bir yatırım yaptıklarını dile getiren Yavuz Yurtlu, kar veya zararı düşünmediklerini kaydetti. Biri 350 kişilik çok amaçlı olmak üzere üç salon, fastfood, kafeterya, 100 kişilik restoran ve çocuk eğlence bölümü yaptıklarını vurgulayan Yurtlu, herhangi bir teşvik veya kredi kullanmadıklarını belirtti. Muş'u sevdikleri için böyle bir yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Yurtlu, "Buraya bir milyon euro harcama yaptık. Buranın mülk bedelini hesapladığımız zaman 4 milyon euroluk ciddi bir yatırımdır. Bunun için herhangi bir teşvik veya kredi kullanmadık. Üç ortak kendi imkanlarımız ve piyasadan aldığımız borçla burayı yaptık. Aylık 250 bin lira civarında ödemelerimiz var. 2010 yılının ortalarına kadar bu borçları yaymış durumdayız. Bize yardım edilirse seviniriz. Burada yarım gün çalışacak elemanlarla birlikte 120 kişi istihdam edeceğiz. 40 kişi tam gün çalışacak, geri kalan 80 kişide yarım gün çalışacak. Muş'un ihtiyacı olan biri 350 kişi kapasiteli olmak üzere 3 sinema salonu yapıldı. 220 metrekarelik çocuk eğlence bölümü, fastfood, kafeterya ve 100 kişilik restoran yaptık. Biz bu işi kar veya zarar mantığıyla yapmadık. İlimizin ihtiyacı olduğu için yaptık. Birilerinin bir risk alması gerektiğine inandığımız için burayı yaptık. Muş'umuzu sevdiğimiz için karı zararı bir tarafa bırakıp bunu yaptık" dedi.

İştirakçilerden bilgi alan Vali Erdoğan Bektaş ise, yapılacak sinema salonları, kafeterya ve eğlence bölümleri ile Muş'un çehresinin değişeceğini ifade etti. Bektaş, "Girişimci arkadaşlar Muş'a inanmışlar, risk aldılar. Muş ölçeğinde büyük bir harcamayla büyük bir girişime imza attılar. Burası güzel bir iş merkezi haline geliyor. Bir perakende market eksiği kalıyor. O konuda da öncelikle Muşlu marketçilerimize çağrıda bulunuyoruz. Büyük firmalar bu açılışı gördükten sonra buraya gelecektir. Dışarıdan büyük marka gelmektense kendi içimizden bir mağaza büyütebilirsek Muş'a katkısı daha farklı olur. Çünkü büyük markalar mal alımlarını toptan ve büyük merkezlerden yapıyorlar. Bu firmalar bu bölgeleri daha çok satış merkezi olarak görüyorlar. Onlara mal satmak zor bir iş. Kendi içimizden bir büyük marka oluşturabilirsek ve onlara profesyonel çalışmayı öğretebilirsek o zaman Muş'a katkısı daha iyi olur" şeklinde konuştu.

Muş'ta yatırım ve girişim ikliminin oluşmaya başladığını kaydeden Bektaş, "Bu yatırımı Muş'a değil de İstanbul'a yapsaydınız belki kısa vadede daha çok para kazanırdınız. Ama gerçekten Muş'un bölgesinde bir merkez olacağına inanıyorum. Muş'un bölge illeri kadar büyümemesi için hiçbir sebep görmüyorum. Bu potansiyel burada var ve bu potansiyeli harekete geçirmek için de ne lazımsa yapıyoruz. Hem devlet olarak yapıyoruz, hem girişimcileri seferber ettik ve Muş'ta ciddi bir yatırım ve girişim iklimi oluşmaya başladı. Muş'a her gün Ankara ve İstanbul'dan uçak seferleri başladı. Bu imkan birçok ilde yok. Buraların kendine göre cazibesi var, kendine göre potansiyeli var ve bu bölgeye inanmak lazım. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her şeyi çok iyi ve güzel yaptılar. Buranın Muş'a bakışı değiştireceğini düşünüyorum. Muş'un yaşanabilir şehirler sıralamasında birkaç basamak yükselteceğini düşünüyorum. Umarım Muşlu buraya itibar eder" diye konuştu.

MUŞ'A YENİ SİNEMA SALONLARI
MUŞ'A YENİ SİNEMA SALONLARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 16:08:00
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 16:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CANER CAN IP: 85.104.3.xxx Tarih : 4.12.2009 17:27:47

bence muş için çok güzel bi yatırım. Sayın valimizinde elinden geleni yapacağına inanıyorum. sürekli duyduğumuz sosyal etkinlik yok sözünden arınmış olucaz birazcıkta olsa. emeğinize sağlık olsun.