26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş'ta ev yandı: 4 kişi zehirlendi

Muş'ta meydana gelen yangında bir ev tamamen yanarken, 4 kişi de dumandan zehirlendi. 

Alınan bilgilere göre olay, bugün saat 09:00 sıralarında Yaygın Beldesi Ziyaret köyünde oturan Emin Keser isimli vatandaşa ait iki katlı ahşap evde meydana geldi. Altun Keser, sobayı yaktıktan sonra hayvanlara yem vermek için dışarıya çıktı. 

Sobadan sıçrayan kıvılcımların sobaya yakın bir yerde asılmış olan elbiseleri tutuşturması ile başlayan yangın kısa sürede tüm evi sardı. Sobanın bulunduğu odada uyuyan çocukların bağırmaları ile eve giren Altun Keser ilk olarak çocuklarını evden çıkardıktan sonra yangını söndürmek için komşularına haber verdi. Köylülerin ve olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yangına müdahalesi ile uzun uğraşlar sonucu ancak söndürülürken, ev tamamen kullanılamaz hale geldi.
 
Yangına müdahale eden Altun (50), Gülay (22), Zozan (60) ve Medeni Keser (30) dumandan zehirlenmesi üzerine Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. 


İki saat süren ve güçlükle söndürülen yangında maddi zararın 20 bin YTL civarında olduğu belirtildi. Hüseyin Sevinç isimli vatandaş, yangının oldukça korkutucu olduğunu ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyleyerek, "Yangın çıktığı andan itibaren Konukbekler ve Yaygın belde belediyelerine haber verdik. Ancak itfaiye gönderilmedi. İtfaiye olmadığı için yangın köylüler ile Yaygın Jandarma Karakol Komutanlığı görevlilerince güçlükle söndürüldü. Vatandaşlar hortumlar ve kovalarla su taşıyarak yangını söndürebildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?