4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'ta Hayvancılığı Geliştirme ve Destekleme kursu

Muş merkeze bağlı Tandoğan Köyü'nde, İl Jandarma Komutanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Hayvancılığı Geliştirme ve Destekleme kursu açıldı.
Muş İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından düzenlenen ve Tarım İl Müdürlüğü'nün desteklediği 'Hayvancılığı Geliştirme ve Destekleme' kursu Merkez Tandoğan Köyü İlköğretim Okulu'nda başladı. Kursun açılışına katılarak köylülerle sohbet eden İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Adnan Keysan, bölge insanının gerekli şekilde eğitilmediğini söyledi.
İl Jandarma Alay Komutanlığı olarak ilk adımı attıklarını belirten Keysan, "Bundan sonra gerisi mutlaka gelecektir. Muş'ta 219 bin büyükbaş, 1 milyon 500 küçükbaş hayvan olmasına rağmen, 3 tane süt fabrikası kapandı. Muş'ta 3 tane süt fabrikası ve 8 tane büyük ölçekli peynir imalathanesi bulunmaktadır. Bunlar çalışır durumda olsalar dahi hayvancılık gelişmediği için süt ihtiyaçlarını, Şanlıurfa'dan temin etmeye çalışıyorlar. Eğer fabrikalar sütü başka yerden getiriyorlarsa, ilin bir ayıbı olarak nitelendiriyorum. Biz, bilinçli hayvancılığın yapılması için her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.
Tarım İl Müdürlüğü Tarım ve Hayvan Koruma Şube Müdürü M. Emin Emre ise, hayvancılıkta daha iyi verim elde etmek için müdürlük bünyesinde Anadolu Esmer Sığırcılık Damızlık Birliği'ni kurduklarını kaydetti. Tarım İşletme Şefi Uğur Çınar ise günlük 30 ton kapasite ile çalışan fabrikalarının süt bulamadıkları için 2 ton kapasite ile çalıştığını söyledi.
Tandoğan Köyü İlköğretim Okulu'nda 2 hafta sürecek olan Hayvancılığı Geliştirme ve Destekleme kursuna, yaklaşık 100 üreticinin katıldığı bildirildi.
MUŞ - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2004 Pazartesi 13:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah kürçay IP: 85.108.77.xxx Tarih : 22.01.2008 17:19:55

gerçekten sizi tebrik ediyorum muşlu olarak çok duygulandım.böyle bir çalışma gerekliydi .Çalışmalarınızın devamını diliyorum...