3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş'ta karla mücadele sürüyor

Yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıkları artarken, Muş'ta karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, 4 aydır kar yüzünden ulaşıma kapalı olan Üçevler köyünün yolunu ulaşıma açtı.

Muş'un güney kesimindeki dağlık bölgede bulunan Üçevler köy grubunda karla mücadele çalışmasını sürdüren İl Özel İdaresi Genel sekreterliği ekipleri, zorlu bir çalışmanın ardından 23 kilometrelik yolu ulaşıma açmayı başardı. 7 köy ve 11 mezranın bulunduğu bölgenin ulaşımının sağlanması için 2 dozer, 1 greyder ve 10 personelle yol açma çalışmalarına başlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, bölgede merkezi konumda bulunan Üçevler köyüne ulaştı. 4 ay sonra yeniden ulaşımlarının sağlanmasını
sevinçle karşılayan köylüler ekiplere teşekkür ederken, köylü çocuklar iş makinelerinin köye girişini alkışlarla karşıladı. Üçevler köyü çevresinde bulunan diğer köy ve mezraların yollarının açılması çalışmaları ise sürüyor.

Bölgede kar kalınlığının yer yer 10 metre civarında olduğunu ve bazı yerlerde ise çığ tehlikesi olduğunu belirten İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, şartlar ne olursa olsun bölgede bulunan ve uzun süreden beri yolu kapalı olan köylerin ulaşımının sağlanacağını belirterek, "Ocak ayının başlarından itibaren ekiplerimiz yolu açmaya çalıştılar fakat bugün ancak açılabildi. Burada kar yağışından çok tipi ve fırtına yolun ulaşıma açılmasına engel oluyor. Bu bölgede kış mevsiminde ciddi
sıkıntılar yaşanıyor. Yol açma çalışmaları ciddi maliyetlere yol açıyor. Bu yıl bu bölgeye yeni bir yol yapılması için çalışma yapacağız. Üçevler köyüne ulaştıktan sonra şimdi çevresindeki köylere ulaşmak için çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

Üçevler Köyü Muhtarı Aydın Subaşı ise, "Yaklaşık 4 aydır köyümüzün yolu ulaşımı kapalıydı. Ulaşımımızı yaya olarak sağlıyorduk. Saatlerce karlı dağları aşmak zorunda kalıyorduk. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri yolumuzu ancak nisan ayında açabildi. Bu bölgede ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ama hayvancılık yaptığımız için burada yaşamak zorundayız. Yolumuzun açılmasından ötürü sevinçliyiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?