4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'ta Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam ediyor

Muş Valisi İbrahim Özçimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Talip Devrim ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Aktaş’la birlikte Muş-Bingöl Karayolu üzerindeki Konukbekler Beldesi yakınında kurulan organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu.

İki yıldır yapımı devam eden organize sanayi bölgesi ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Vali Özçimen, Muş’un istihdam alanlarına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Tek hayalim organize sanayi sitesinin biran önce bitirilmesi ve bu bölgede fabrikaların kurulmasıdır. Şu ana kadar 23 iş adamının fabrika kurmak için müracaatı olmuştur. Biz valilik olarak buraya fabrika kurmak isteyen her iş adamına yardımcı olmaya hazırız. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerek alt yapı konusunda gerekse güvenlik konusunda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. İş adamlarımız rahatlıkla gelip buralarda yatırım yapabilirler. Huzur ve güvenin tamamen sağlandığı bu dönemde, Muş’un fabrikaya ve istihdam alanına ihtiyacı vardır" dedi.

Muş Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Aktaş da yaptığı açıklamada, bölgede alt yapı sorunun tamamen bitirildiğini ve sadece elektrik çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, "Şu ana kadar 3 trilyon 200 milyar lira bir harcama yapılmıştır. Ancak, yaklaşık 2 trilyon liralık bir harcama daha yapılarak yıl sonuna kadar elektrik çalışmalarını da tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

iha-muş
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 14:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?