4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'ta sağlık görevlilerinin çilesi bitmek bilmiyor

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF tarafından 1-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ’Kızamık Aşı Günleri Programı’ çerçevesinde Muş’ta yüzde 100 başarıya ulaşmak için aralıksız çalışan sağlık ekipleri, ulaşımın sağlanamadığı yerleşim birimlerine yaya olarak veya katırlarla gidiyorlar. Muş’tan 80 kilometre uzaklıkta bulunan ve dağlık bir arazi yapısına sahip olan Konak Mezrası’na ulaşmak için 60 kilometrelik yolu araçla giden sağlık ekipleri, yol olmaması sebebi ile kalan 20 kilometrelik yolun bir kısmını yürüyerek, bir kısmını da katırlarla aştılar.

20 hane ve 300 nüfusun yaşadığı İnardı Köyü’nün Konak Mezrası’ndaki çocukları aşılamak için sabah saat 09.00 sıralarında araçla Muş’tan yola çıkan sağlık ekipleri, saat 12.00’ye kadar 60 kilometrelik yol kat ettikten sonra araçtan inerek yaya olarak ulaşımlarını sürdürdüler. Önceden çocukların toplanması için haber verilen köylüler tarafından yolda karşılanan sağlık ekipleri, daha sonra katırlara bindirilerek mezraya kadar götürüldü.

Amaçlarının, Türkiye’de kızamık mikrobunu bırakmamak olduğunu söyleyen hemşireler Sultan Göktaş ve Saliha Uysal, "Kızamık aşısı için bütün köyleri dolaşıyoruz. Konak Mezrası’na ulaşmak biraz zor oldu. Araba ile gelebildiğimiz yere kadar geldik. Ancak geri kalan 20 kilometrelik yolu yürüyerek ve katırlarla aştık. Çok kötü yerlerden geçtik, uçurum kenarlarından. Ömrümüzde ilk kez gördüğümüz bu yerler bizim için bir tecrübe ama aşı için mecburen geldik. Amacımız, 2010 yılına kadar kızamık mikrobunu Türkiye’den tamamen silmek" diye konuştular.

iha-muş
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 14:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?