26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş'ta sanat eğitim kursu

Genç Birikim Derneği, Muş'ta 29-30 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği 'Gençlik Sanat İçin Sanatla Buluşuyor' eğitim kursuna 10 ülkeden gençlerin katılacağı belirtildi.

Derneğin, 1 Nisan 2008 tarihinde hazırladığı projenin Avrupa Birliği Gençlik Programları tarafından kabul edilmesiyle Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, İngiltere, İtalya, Romanya, Estonya, Litvanya ve Türkiye'den 25 gencin katılacağı 'Gençlik Sanat İçin Sanatla Buluşuyor' eğitim kursuna Muş'ta düzenlenecek.

Avrupa ülkelerinden kursa katılacak olan gençlere 29-30 Ağustos tarihleri arasında bir haftalık kurs verileceklerini belirten Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, "Amacımız sanatın birleştirici yönüyle gençleri bir araya getirmek ve daha fazla paylaşımı sağlamaktır. Edindiğimiz tecrübeleri diğer ülkede de yaşayan insanlarla paylaşmayı, daha fazla genç insanı sanat teması çevresinde birleştirmeyi sağlamaktır. Kültürler arası öğrenmeye katkı sağlamayı istemekteyiz. Diğer ülke insanlarının kültürlerini, yaşamlarını öğrenerek bunları ayırıcı değil de birleştirici birer araç olarak kullanarak, daha fazla etkileşim sağlayabileceğimizi düşündük" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 09:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?