4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'ta sel

Muş'ta etkili olan yağmur sele sebep olurken birçok ev ve iş yerini su bastı.


Bugün saat 16.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık bir saat süren şiddetli yağmur sele sebep oldu. Yağmur sebebiyle Muratpaşa, Kale ve Dere Mahallesi'nde yaklaşık 20 ev ve iş yerini su basarken vatandaşlar zor anlar yaşadılar.

Yağmurun dinmesinin ardından suların içinde kalan eşyalarını toplayan vatandaşlar belediyeye tepki göstererek, alt yapının yetersizliğini dile getirdiler.

EVİNİ SU BASAN KADIN GÖZYAŞINA BOĞULDU
Muratpaşa Mahallesi'nde yaşayan ve evi sel sularından zarar gören Saime Konuk isimli kadın ağlayarak eşyalarının kullanılamaz duruma geldiğini söyledi. Sel sularının evine dolduğunu ve hiçbir eşyasının sağlam kalmadığını kaydeden Konuk göz yaşları arasında belediyeye tepki gösterip alt yapının yetersizliğini anlattı.


Meydana gelen sel felaketinin ardından belediye ekipleri selden etkilenen bölgelerde çalışmalarına başlarken, zarar gören yolları ve kanalları onarıp sulara yön verme çalışması başlattılar. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, at yapının eksik olduğunu kaydederek Muş'taki alt yapının artık kullanılamayacak durumda olduğunu ifade etti. Alt yapı çalışmalarının il genelinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Dede, belediye olarak tek hedeflerinin alt yapı çalışmalarına hız vermek olduğunu ifade etti.


Bu arada il merkezine bağlı Tekyon, Kepenek ve Soğucak başta olmak üzere birçok çevre köylerde de yağışlar zarara yol açtı. Köylerde sular altında kalan geniş tarım alanları zarar görürken, bazı evleri de su altında kaldığı bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 21:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdarr IP: 88.226.177.xxx Tarih : 20.06.2009 21:25:31

işte  budur   necmettin  dedenin  ne kadar  calıştıgı  meydana   cıktı  eger  calışsaydı zaten  yer  altı  kanalizasyonu   yapardı  yok  sadece   göz  boyamak  için  bir  park  yap  o  kadar ve   tayyip  erdoganda  övüne  övüne   benim  baskanlarım  dede  gibi  olacak  demişti  alın  size  dedeniz  hayırlı  olsun  ama  muşumuza   zerre   kadar  etkisi  olmaz  bu  gidişle....