4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'ta tarımı geliştirme toplantısı

Tarımsal Araştırmalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Lütfi Tahtacıoğlu, ülkenin zenginlik içinde olduğunu ancak fakirlik yaşadığını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kalkınma el ele, omuz omuza verilerek sağlanacaktır" dedi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Muş’taki tarım potansiyelini yerinde görmek, tarımsal sorunları tespit etmek ve birim alandaki verimi arttırarak yeni projelere hazırlamak amacıyla Valilik Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan TAGEM Genel Müdürü Dr. Lütfi Tahtacıoğlu, Muş’un temelde bir tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu ve bu alanlara yönelik yatırımların daha uygun olacağı için Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü’ye talimat vermesi üzerine ile geldiklerini söyledi.

 Ülkenin zenginliğin üzerinde oturduğunu ama fakirliği yaşadığını belirten Tahtacıoğlu, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kalkınma el ele, omuz omuza verilerek sağlanacaktır. Muş, sosyal ekonomik gelişmişlikte 76. sıradadır. Çiftçimizin vurdum duymazlığı, teşkilatlarımızın verimsiz çalışması ve birimler arasındaki koordinasyon yetersizliği, bu alanda bizim beceriksizliğimiz, bilgisizliğimiz hepsi var. Ama sonuç yok. Paramız olursa her şeyi çözeriz mantığı yanlıştır. Önce insanların ve kendi kafamızdaki sorunu çözmemiz lazım. Olaylara bakış açımızı ve sorunları çözme şeklimizi değiştirmemiz gerekir. Para neticede bir yerlere harcanıp gidiyor ve biz aynı kaderimizle başbaşa kalıyoruz" dedi.

Sivil toplum örgütleriyle biraraya gelerek onları dinleyip, daha sonra valilik ve belediye ile gerekli görüşmeleri yapacaklarını belirten Tahtacıoğlu, "Daha sonra, Alparslan Tarım İşletmeleri Müdürlüğü arazisinde incelemelerde bulunacağız. Buradaki çalışmaların sonucunu bir rapor halinde Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü’ye ileteceğiz" diye konuştu.
Toplantıya Tarımsal Araştırmalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Lütfi Tahtacıoğlu, Tarımsal Üretim ve Geliştirme (TÜGEM) Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Koruma ve Kontrol (KORGEM) Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Okay, Teşkilatlanma ve Destekleme (TEDGEM) Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Yetim, Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özbayat, Köy Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Çınar, Muş Valisi İbrahim Özçimen ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra çiftçiler katıldı.

MUŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 11:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?