3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş'ta zorunlu beyaz geceler

Muş’ta, geçtiğimiz hafta içerisinde yağan kar sebebi ile ulaşıma kapanan 259 köy yolu, Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmaları sonucunda yeniden ulaşıma açıldı.

Şehir merkezinde 90 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1.5 metreye varan kar, Muş’ta hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışının durması ile birlikte kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta ulaşıma kapanan 259 köy yolunu 5 günlük çalışma sonucunda yeniden ulaşıma açtı.

Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için örnek bir çalışma sergileyen Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Elçiler, Aydıngün, Mescitli, Karaağaç, Bostankent, Fındıklı ve Aligedik köylerinin yolunu gece ulaşıma açtı. Gece yarısında girdikleri köylerde araçların motor sesini duyarak dışarıya çıkan vatandaşlar, Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerini büyük bir sevinçle karşılarken, geçmiş yıllara oranla bu yıl yollarının çok erken ulaşıma açıldığını belirtti.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Hacı Murat Ceylan, Muş’ta son yılların en yağışlı kış mevsiminin yaşandığını belirterek, çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar her köyün altı defa yolunun alışıma açıldığını belirten Hacı Murat Ceylan, "Her yıl bu mevsime kadar karla mücadele çalışması kapsamında 6 bin kilometre yol kat ederken, bu yıl 9 bin kilometre yol kat etmiş durumdayız. Ekiplerimizin özverili ve fedakar çalışmaları sonucunda köylerimizin yolu en erken şekilde açılıyor. Gecede yol açma çalışmalarını sürdüren personelimize teşekkür ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 00:48:45
Güncelleme :8 Şubat 2005 Salı 00:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?