4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'tan Elazığ'a yardım

MUŞ'TAN ELAZIĞ'A YARDIM GÖNDERİLDİ

Elazığ'da sabah saatlerinde meydana gelen deprem için Muş'taki ekipler de seferber edildi. Kızılay Muş Şubesi tarafından bir TIR malzeme gönderilirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de arama kurtarma ekiplerini hazır bekletiyor.

Kızılay Muş Şubesi tarafından Elazığ'a 50 adet çok amaçlı çadır, 100 adet battaniye ve gıda malzemesi yola çıktı. İlk etapta ihtiyaç tespiti yaptıklarını söyleyen Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, daha sonra bir TIR malzeme gönderdiklerini söyledi. İhtiyaç duyulması halinde tekrar yardım malzemesi göndereceklerini belirten Cengiz Koç; "Elazığ'da meydana gelen depremden sonra ihtiyaç tespiti yaptırmak için öncü ekip gönderdik. İhtiyaç tespitinden sonra da 50 adet çok kapsamlı çadır, 100 adet battaniye,

100 paket de muhtelif gıda malzemesi gönderiyoruz. İhtiyaç duyulursa buradan malzeme göndereceğiz. Şu anda diğer noktalarda da çadır, battaniye ve mutfak seti gönderiliyor. İhtiyaç halinde tespitler doğrultusunda tekrar malzeme göndereceğiz" diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahim Dayanan ise arama kurtarma ekiplerinin hazır bekletildiğini ifade ederek, "Karakoçan Afet Koordinasyon Kurulu ile gerekli görüşmeleri yaptık ve şu anda arama kurtarma ekibine ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Biz her ihtimale karşı 3 araç ve 18 personelden oluşan arama kurtarma ekibini hazır bekletiyoruz. Talimat gelmesi durumunda deprem bölgesine hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

MUŞ'TAN ELAZIĞ'A YARDIM GÖNDERİLDİ
MUŞ'TAN ELAZIĞ'A YARDIM GÖNDERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 11:22:02
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 11:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?