4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'tan rekor bekliyorum!

BAKAN ÇUBUKÇU'NUN MUŞ GEZİSİ

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, gelişme ve kalkınma için demokratik bir iklimin oluşması gerektiğini belirterek, Türkiye'de bu iklimin oluşması için önemli bir adımın atıldığını söyledi.

İki günlük gezi kapsamında Muş'ta partisinin il başkanlığını ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından havaalanına geçti. Burada geziyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Çubukçu, "Bitlis ve Muş'u kapsayan iki günlük gezi, inceleme ve toplu açılışlar içeren ziyaretimi tamamladım. Gerçekten bölgede bu anlamda bir heyecan var. Hem Muş hem de Bitlis'te eğitim adına çok önemli yatırımlar yapılıyor. Sayın valimle birlikte eğitim yatırımlarının yapıldığı bölgeleri dolaştım. Okullarımız fiziki altyapı itibariyle çağın gereklerini yakalamış durumda. Fiziki alt yapının düzenlenmesinin yanı sıra bilişim alt yapıları da ileri düzeyde. Ümit ediyorum ki bu hızlı gelişmeye paralel bir şekilde öğrencilerimiz de başarılı bir şekilde eğitimde elde ettikleri başarılarla bunların en güzel karşılığını verirler" dedi.

Referandumla ilgili açıklamalarda bulunan Çubukçu, şöyle konuştu: "Hepinizin de bildiği gibi Türkiye şu anda bir halk oylaması öncesinde. Bitlis'te de, Muş'ta da halkın özellikle anayasa değişiklikleri konusunda çok olumlu desteğini alacağımıza yürekten inanıyorum. Gittiğim her yerde de bu pozitif katkıyı gördüm. Anayasa değişikliği her şeyden önce 26 maddeden oluşan bir hükümet icraatı olmaktan öte bu milletin demokratikleşmesi, gelişmesi ve kalkınması açısından son derece önemli bir adım."

Kalkınma için demokratik bir iklimin oluşması gerektiğini anlatan Çubukçu, şunları söyledi: "Türkiye bu demokratik iklimi oluşturmak için çok önemli bir adım attı. Ben milletimizden iradesine sahip çıkması, temel insan hak ve özgürlüklerini daha da ileriye taşıyacak, adalet anlayışını daha da ileri taşıyacak ve Türkiye'ye önemli bir adım atmamızı sağlayacak 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında oluşmuş vesayetçi, insan hak ve özgürlüklerini sınırlayıcı bu zihniyetin ürünü olan anayasadan kurtulmanın tam zamanıdır diye düşünüyorum. Burada bu anlamda gördüğüm ilgi ve destekten mutluyum. İnşallah Muş ve Bitlis'ten güzel rekorlar bekliyorum."

Bakan Çubukçu daha sonra Anadolujet'in Ankara Muş seferini yapan tarifeli uçağıyla Ankara'ya hareket etti. Bakan Çubukçu'yu, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, kamu kurum amirleri ve partililer uğurladı.

BAKAN ÇUBUKÇU'NUN MUŞ GEZİSİ
BAKAN ÇUBUKÇU'NUN MUŞ GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 17:38:05
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 17:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?